ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Порядок державної реєстрації благодійних організацій

    18 квітня 2024 четвер
    16 переглядів

    Державну реєстрацію благодійних організацій проводять державні реєстратори за місцем знаходження такої організації, відповідно до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців».

    Для проведення державної реєстрації благодійної організації (юридичної особи) відповідно до ст. 24 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» засновник або уповноважена особа повинні подати державному реєстратору (особисто, надіслати поштовим відправленням з описом вкладення або, у разі подання електронних документів, подати опис, що містить відомості про надіслані електронні документи, в електронній формі):
    - заповнену реєстраційну картку на проведення державної реєстрації юридичної особи (благодійної організації);
    - примірник оригіналу (ксерокопію, нотаріально засвідчену копію) рішення засновників або уповноваженого ними органу про створення благодійної організації (юридичної особи) у випадках, передбачених законом;
    - два примірники установчих документів (у разі подання електронних документів - один примірник);
    До реєстраційної картки на проведення державної реєстрації юридичної особи засновником (засновниками) або уповноваженою ними особою включається:
    - інформація про структуру власності засновників - юридичних осіб, яка дає можливість встановити фізичних осіб - власників істотної участі цих юридичних осіб та містить такі дані про зазначених фізичних осіб: прізвище, ім'я, по батькові (за наявності), країна громадянства, серія та номер паспорта громадянина України або паспортного документа іноземця, місце проживання, реєстраційний номер облікової картки платника податків (за наявності);
    - інформація про кінцевого вигодоодержувача (вигодоодержувачів) юридичної особи, у тому числі кінцевого вигодоодержувача (вигодоодержувачів) її засновника, якщо засновник - юридична особа, а саме: прізвище, ім'я, по батькові (за наявності), країна громадянства, серія та номер паспорта громадянина України або паспортного документа іноземця, місце проживання, реєстраційний номер облікової картки платника податків (за наявності).
    У разі державної реєстрації благодійної організації (юридичної особи), засновником (засновниками) якої є іноземна юридична особа, додатково подається документ про підтвердження реєстрації іноземної особи в країні її місцезнаходження, зокрема витяг із торговельного, банківського або судового реєстру.
    Особа, яка подала документи реєстратору, пред’являє паспорт, а також документ, що підтверджує його повноваження (у разі подання документів не самим засновником).
    Державна реєстрація благодійної організації проводиться безкоштовно. Строк державної реєстрації благодійної організації – не більше 3 робочих днів з дня прийняття документів реєстратором.
    Зверніть увагу: проводити перереєстрацію благодійних організацій, зареєстрованих до набрання чинності Закону України «Про благодійну діяльність та благодійні організації», не потрібно!

    Завідувач сектору державної реєстрації юридичних осіб та
    легалізації об’єднань громадян реєстраційної служби
    Головного управління юстиції у Закарпатській області
    Маріанна Готра

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости