ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Хто він, сумлінний платник податків у Закарпатській області?

    28 березня 2024 четвер
    77 переглядів
    Фіскальна служба Закарпаття повідомляє...

    Сьогодні наша держава переживає непрості часи. На долю України випали неймовірні випробування на державність, цілісність і єдність нашого народу. В цих умовах необхідно докласти надзвичайно багато зусиль, щоб бізнес-клімат якнайшвидше стабілізувався, а українська економіка розвивалась.

    – Враховуючи всю складність політичної та соціально-економічної ситуації в нашій державі, Майдан, анексія Криму, бойові дії на сході, які тривають ще й до цих пір, рейтинг «Сумлінні платники податків-2013» не проводився. В 2015, як і в 2011 році, коли було започатковано рейтинг, вирішено, що наразі, як ніколи, необхідно підтримати сумлінних платників податків, адже це суб’єкти господарювання, котрі на власному прикладі демонструють важливість прозорого ведення бізнесу та належного виконання своїх податкових зобов’язань, – підкреслила Марта Волощук, голова ради територіального відділення АППУ в Закарпатській області, під час засідання обласної рейтингової комісії Всеукраїнський рейтинг «Сумлінні платники податків-2014».

    За результатами 2010 року сумлінними платниками податків на всеукраїнському рівні стали 4 закарпатські підприємства, 2011 року – 4, та 2012 – 2 суб’єкти господарювання.

    За словами Марти Волощук, це хороша тенденція, адже на загальнодержавному рівні нашим підприємствам доводиться змагатись, по-перше, з великими областями, по-друге – з промисловими гігантами.

    Перемога в цьому рейтингу – авторитет платника податків в масштабах країни і, взагалі, це підвищення загальної культури сплати податків.

    Нагадуємо, що при визначенні сумлінного платника податків застосовуються такі критерії відбору: співвідношення суми нарахованого податку на прибуток до отриманих доходів. Для платників податків у аграрній галузі – платників фіксованого сільськогосподарського податку – співвідношення суми сплачених податків (крім непрямих) до площі сільськогосподарських угідь; повнота та своєчасність сплати податків і зборів; податкова дисципліна; середня заробітна плата по підприємству; кількість робочих місць; співвідношення (у відсотках) сум витрачених на соціальні програми та благодійні акції до суми отриманого прибутку за відповідний рік; сума сплачених податків та зборів за останній бюджетний рік.

    Рейтинг «Сумлінні платники податків» проводиться у два конкурсні тури. Подавати документи на участь в обласному (регіональному) рівні необхідно до територіального відділення АППУ (м. Ужгород, вул. Льва Толстого, 40а ) до 20 березня 2015 року.

    Відділ комунікацій Головного управління ДФС у Закарпатській області

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору