ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Робота підприємств добувної промисловості

    29 березня 2024 п'ятниця
    31 переглядів

    За останні два роки у добувній промисловості і розробленні кар’єрів спостерігався приріст виробництва. Так, у 2014р., порівняно з 2013р., виробництво зросло в 1,5 раза,

    що зумовлено зростанням видобутку природного газу, пісків природних, гранул, щебеню (каменю дробленого), крихти та порошку; гальки, гравію, сировини мінеральної для хімічної промисловості та виробництва добрив. У 2013р., проти попереднього року, приріст обсягів виробленої продукції склав 9,6%. Це зумовлювалось збільшенням видобутку природного газу та глини звичайної для будівельних робіт.
    За 2014 рік видобуто 130,8 тис.м³ пісків природних проти 119,5 тис.м³ в минулому році, гранул, щебеню (каменю дробленого), крихти та порошку; гальки гравію 846,5 тис.м3 проти 816,2 тис.м3 .
    За 2014 рік підприємствами добувної промисловості і розроблення кар’єрів реалізовано продукції на 171,9 млн.грн. або 1,6% від загальнообласного обсягу.
    Серед територіально-адміністративних одиниць області найбільша частка реалізації продукції добувної промисловості і розроблення кар’єрів припадає на підприємства Ужгородського, Виноградівського, Мукачівського та Берегівського районів.
    Наявні перспективи розвитку галузі пов'язані, у першу чергу, з розвитком сировинної бази – розробкою родовищ, які мають державне значення і можуть бути привабливі для інвесторів.

    Добрянська Зоряна – начальник відділу
    статистики промисловості ГУС

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору