ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Народна артистка України Клара Балог заявляє про замах на вбивство

    19 квітня 2024 п'ятниця
    90 переглядів
    Клара Балог-Керечанин.

    Нещодавно в прес-центрі «Нове Закарпаття» Європейського медіа-центру дала для засобів масової інформації прес-конференцію народна артистка України Клара Балог-Керечанин. Вона незадоволена нездоровим становищем на царині культури нашого краю, про нездоровий стан у філармонії, а також тривале нерозслідування замаху на її вбивство.

    В чому ж суть? Для прояснення можна процитувати її звернення в міліцію:

    «Начальнику УМВС у Закарпатській області
    Пану ШАРАНИЧУ Сергію

    Від народної артистки України
    БАЛОГ Клари

    В умовах нової України, побудованої на засадах справедливості, потрібне Ваше негайне компетентне втручання. Ви ж будете здивовані, а я здивувалася ще раніше, поганій ситуації в державі на підставі окремих фактів. Що, думалося мені, робиться в Україні, коли багато років тому замість танцівниці Заслуженого академічного Закарпатського народного хору, котра пішла в декрет, узяли іншу — Е.Клопотар, і остання до цього часу… працює, а, вірніше, певні особи замість неї «знімають» гроші у власну кишеню. Прикро, що Закон не існує саме в Закарпатській обласній філармонії, якій я віддала 68 років своєї праці. Більше того — спроба викрити незаконну схему привласнення державних коштів викликала замах на моє життя. Колишня влада мала змогу не давати ходу розслідуванню цього кричущого факту, хоч усі необхідні заяви я зробила своєчасно. Але замість винних на суди та адвокатів заставляли витрачатися матеріально і морально мене, що й не дивно було для минулої влади. Ви ж, представник нової генерації національної міліції, цього потерпіти не повинні.

    Прошу викликати для розслідування та дачі пояснень у моїй присутності теперішніх і колишніх працівників філармонії пп. Микиту, Петій-Потапчук, Русин, Мисло, Гірника, Юроша, а також від влади пп. Поповича М.А., Глебу Ю.Ф. І почати відновлення справедливості пропоную з головного питання: чому незаконно «працює» з 2006 року КЛОПОТАР Еріка? За які заслуги «кришувала» її обласна влада, керівництво філармонії, СБУ? В той час як мене — народну артистку України, претендента на звання Героя України — знущально піддавали атестації на професійну придатність через сумнівну особу — завгоспа філармонії Михайла Мисло?

    Сподіваюся на чітке вирішення питання.

    НАРОДНА АРТИСТКА УКРАЇНИ БАЛОГ К.Ф.»

    Цікаво навести текст і телеграми в Адміністрацію Президента України від артистки, котра 69 років пропрацювала на одній роботі й бачить будь-які негаразди в своєму творчому господарстві — філармонії:
    «Боротьба з початку 1990-х років ХХ століття проти корупційних сил у Заслуженому академічному Закарпатському народному хорі призвела до замаху на вбивство Клари-Балог-Керечанин. Прошу звернути на це увагу і вжити заходів до компетентного розслідування на місці.»
    Клара Балог-Керечанин показала журналістам інші матеріали для ознайомлення. Із всього напрошується висновок, що в присутності знаменитої людини і великої артистки давно вже можна було поставити крапки над «і» щодо цих незгод і негараздів, покласти край бурям місцевого масштабу як у філармонії, так ЗАЗНХ.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору