ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Як діяти при втраті паспорта громадянина України?

    29 березня 2024 п'ятниця
    69 переглядів
    Державна Міграційна служба роз’яснює...

    Аби уникнути непередбачуваних труднощів, варто не зволікати із зверненням у відділення міграційної служби у своєму місті чи районі.

    Якщо ви втратили паспорт громадянина України, зволікати з виготовленням нового не варто. Справа навіть не у адміністративному стягненні через проживання на території країни без посвідчення особи, який, до слова, в Україні складає максимум 51 гривню, проблема в іншому: якщо громадянин загубив свій паспорт, або його викрали, через деякий час він зі здивуванням можете з’ясувати, що став позичальником значної грошової суми у банку.

    Аби уникнути непередбачуваних труднощів, варто не зволікати із зверненням у відділення міграційної служби у своєму місті чи районі. Процедура оформлення нового посвідчення особи не складна для громадян, основне навантаження у цій справі на себе приймає міграційна служба.

    Отже, якщо ви втратили паспорт громадянина України, перш за все вам слід звернутись у міграційну службу за місцем реєстрації проживання або фактичного перебування.

    Безпосередньо у міграційному підрозділі подати заяву про втрату. При написанні заяви необхідно мати при собі:

    2 або 3 (у разі звернення не за місцем реєстрації) фотографії 3,5 на 4,5 см.;
    платіжний документ про сплату державного мита (34 грн.) або документ, що

    підтверджує , що та чи інша особа звільнена від сплати держмита (ст.. 4 Декрету Кабінету Міністрів України від 21.01.1993 № 7-93 «Про державне мито»).

    Термін видачі нового паспорта після звернення складає 1 місяць.

    У випадку, якщо потрібна додаткова перевірка за матеріалами справи, термін видачі паспорта може бути продовжено ще на місяць, але не більше.

    До видачі паспорта міграційний підрозділ має видати особі тимчасове посвідчення, що підтверджує особу громадянина України.

    Окрім того, у міграційній службі попереджають, у випадку, якщо паспорт не буде отриманий особою протягом року, він погашається, вважається недійсним та знищується.

    Також, якщо втрачений паспорт знаходять під час виготовлення нового, то процедура виготовлення нового паспорта припиняється.

    У випадку, якщо втрачений паспорт знаходиться після виготовлення нового, його обов’язково необхідно здати у міграційний підрозділ.

    Додатково міграційники нагадують, що проживання без паспорта або з недійсним паспортом, або проживання на території України без реєстрації тягне за собою попередження або накладання штрафу (від 17 до 51 грн.)

    Таке саме покарання передбачено й для тих, хто умисно зіпсував документ або недбало зберігав його, що й спричинило втрату документа.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору