ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Фінінспектори Закарпаття під час ревізії навчальних закладів виявили втрат на майже 3 млн. грн.

    28 березня 2024 четвер
    85 переглядів
    Держфінінспекція Закарпатської області повідомляє

    Протягом минулого року фахівці Держфінінспекції в Закарпатській області під час контрольних заходів, проведених у двох вищих навчальних закладах області та коледжів, які входять у їхню структуру, виявили порушення, що призвели до втрат фінансових та матеріальних ресурсів на загальну суму 2,9 млн грн.

    Зокрема, посадові особи навчальних закладів коштом загального фонду видатків проводили витрати, які мають здійснюватись за рахунок спеціального фонду (при цьому відновлення видатків загального фонду не здійснювалося). Через це незаконно витрачено 1,24 млн грн. коштів загального фонду.
    Ревізія використання коштів спеціального фонду кошторису бюджетної установи (одного із коледжів) встановила здійснення витрат усупереч законодавству, а саме спрямування коштів розпоряднику вищого рівня – університету, на загальну суму 1,22 млн грн.
    Окрім того, у закладах освіти виявлено незаконну виплату заробітної плати, грошової винагороди та надбавок працівникам, а також виплату зарплати викладачам-сумісникам за невідпрацьований час, що призвело до зайвого витрачання майже 165 тис. грн. Здійснено також зайві виплати на суму 85 тис. грн через завищення обсягу й вартості виконаних ремонтно-будівельних робіт.
    Завдяки заходам, вжитим держфінінспекторами, забезпечено відшкодування порушень фінансової дисципліни на загальну суму 1,7 млн грн.
    За результатами ревізій прийнято 6 управлінських рішень, до навчальних закладів застосовано 2 фінансові санкції. За недотримання законодавства 22 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності, 4 – до дисциплінарної та 14 осіб – до матеріальної відповідальності.
    Матеріали передано до правоохоронних органів.

    Нагадуємо, що у Держфінінспекції в Закарпатській області діє телефон довіри: (031-2)- 61-76-90.

    Прес-служба Держфінінспекції в Закарпатській області

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору