ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Біометричні паспорти закарпатцям стануть доступніші?

    28 березня 2024 четвер
    53 переглядів
    Ужгород. Як оформити біометричний паспорт?

    Головне управління Державної міграційної служби України в Закарпатській області збільшує кількість робочих місць, де здійснюється оформлення біометричних паспортів.

    На сьогодні десять територіальних підрозділів ГУ ДМС уже отримали так звані робочі станції для зняття біометричних даних людини. Обладнання змонтовано, працівники міграційної служби пройшли навчання. Цього тижня територіальні підрозділи працювали у тестовому порядку, і вже в найближчий час прийом громадян здійснюватиметься у штатному режимі.
    Як підкреслив начальник ГУ ДМС України в Закарпатській області Ігор Михайлишин, працівниками міграційної служби робиться все можливе, аби задовольнити попит закарпатців на біометричні документи.
    Для того, щоб оформити закордонний паспорт нового зразка необхідно звернутися до підрозділу міграційної служби. Для подачі документів на закордонний паспорт потрібно взяти паспорт громадянина України та, у випадку якщо паспорт для виїзду за кордон раніше не оформлювався, довідку про присвоєння коду платника податків.
    До паспорта громадянина України для виїзду за кордон, що містить безконтактний електронний носій (чип), вносяться два види даних – основні та додаткові. До основних відносяться докладна інформація про людину — прізвище, ім’я, дата народження, оцифрована фотографія особи, оцифрований підпис. Додаткові відомості — це відбитки пальців. Ці відомості вносяться виключно за згодою людини. Також за чинним законодавством, громадяни України мають можливість відмовитися від біометричного паспорта та отримати паспорт нового зразка, але без біометричного чіпа.
    Документи, видані до 1 січня 2015 року, будуть чинними до закінчення строку дії, зазначеного у документі. З ними можна буде і надалі виїжджати за кордон та отримувати візи. Обміняти його на біометричний паспорт це право, але не обов’язок людини, повідомляє ГУ ДМС України в Закарпатській області. .

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору