ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Василь Губаль: "Потенційні інвестори мають побачити, що вони можуть іти працювати на Закарпаття!"

    23 квітня 2024 вівторок
    35 переглядів
    Голова Закарпатської ОДА Василь Губаль.

    Голова Закарпатської Ода Василь Губаль провів підсумкову колегію за участі керівників ключових департаментів та служб обласної влади та районів і міст краю.

    Після заслуховування доповідей про економічний та фінансовий стан області наголосив на кількох пріоритетах у роботі влади та дав доручення.

    Так, Департамент економіки має розробити та дати конкретні пропозиції стосовно залучення інвестицій область, поширити їх – про об’єкти, напрямки, що можуть зацікавити бізнес. Мова про різні галузі - і туризму, і харчової та легкої промисловості, і машинобудування, і сільського господарства, тощо.

    "Інформація має бути детальна, прозора і доступна інвесторам. Потенційні інвестори мають побачити, що вони можуть іти в нашу область працювати, що край має перспективи, а влада відверта", - зазначив Василь Губаль.

    Разом з тим Василь Губаль закликав економічний департамент ОДА та представників місцевої влади підтримувати ті підприємства краю, які незважаючи на складну ситуацію, не піддалися паніці та продовжують роботу, й подякувати їм. Водночас наголосив на потребі роботи з тими підприємствами, які боргують людям зарплатню, доручив відповідним органам звернути увагу на проблемні моменти.

    Наголосив і на стані справ у лісовій галузі, давши доручення відповідній структурі попрацювати над перспективами залучення інвестицій. А також активніше діяти і в у контексті переведення бюджетної сфери на енергозберігаючі технології: опрацювати механізми роботи з надання твердого полива (мова про соціальну сферу, де здійснюють заходи переходу на альтернативне газовому опалення). У найближчий час фахівці повинні детально вивчити питання та дати пропозиції щодо системної роботи з вирішення цих завдань. Одна з ключових вимог – уся робота має відбуватися на засадах прозорості та діалогу з громадою.

    Звісно, керівник області торкнувся і проблем зайнятості. Він акцентував:

    "Бачимо небезпечні тенденції: зменшення кількості легальної робочої сили, тобто, відтік її у "сірий" сектор (до речі, прошу звернути увагу податкової служби) та через мобілізаційні процеси – коли люди звільнилися, очікуючи на повістку. Закликаю військових комісарів бути ще активнішими у роз’яснювальній роботі".

    Голова ОДА вкотре наголосив на своїй принциповій вимозі – усім службам, у тому числі і тим, які стосуються економічної та фінансової сфери, працювати на засадах прозорості та підзвітності громаді.

    "Налагодьте системну роботу у забезпеченні відкритості тендерних закупівель, торгів, використання бюджетних коштів. Уся інформація має бути доступна - повна публічність. Громадськість повинна бачити, куди йде кожна гривня бюджетних коштів, люди мають відчути, що влада їм підзвітна", - акцентує керівник краю.

    А керівників районів і міст Василь Губаль закликав бути активнішими у роботі над грантовими проектами, участі у міжнародних конкурсах, співпраці з міжнародними партнерами,- пише прес-служба Закарпатської ОДА.

    "Час такий, що на бюджет не доводиться занадто сподіватися. Але область має й інші перспективи – визначайте пріоритети, створюйте проекти, подавайте їх, працюйте над тим, аби залучити в район, місто, село міжнародні гранти. Наша область – найближча до Європи і має добрі контакти з сусідами, використовуйте ці зв’язки і можливості – для користі наших громад", - зауважив Василь Губаль.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору