ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Тячівщині побутові відходи просто скидають у річку та на узбіччя доріг (ВІДЕО)

    19 квітня 2024 п'ятниця
    73 переглядів
    Береги річок на Тячівщині у полоні сміття.

    Навіть приблизні підрахунки, скільки ж сміття припадає на одну особу на Закарпатті, ніколи не проводили.

    Береги у смітті. На Тячівщині з побутовими відходами не церемоняться – їх просто скидають у річку та на узбіччя доріг. На автошляху Дубове – Усть-Чорна нашим кореспондентам не вдалося знайти незасміченого відрізку. Тутешні кажуть, непотріб ніхто не вивозить, тож іншого виходу у них немає.

    Навіть приблизні підрахунки, скільки ж сміття припадає на одну особу на Закарпатті, ніколи не проводили. Результати могли б бути вражаючими. З побаченого на відтинку дороги Дубове – Усть-Чорна можна припустити, що на кожного місцевого припадає як мінімум тонна-дві побутових відходів. І все б нічого, але сміття, наче якийсь здобуток, тутешні викладають всім напоказ.

    Відшукати вільний метр узбіччя, не захаращений сміттям, нам не вдалося. Непотріб усюди: на деревах, в урвищах та навіть у струмках, які стікають до річки Тересви – головної водної артерії багатотисячного Дубового. У жителів навколишніх сіл своє пояснення таких неєвропейських пейзажів.

    Зловити за руку ще нікого не вдалося. Та й хто ловитиме, якщо більшість робить те саме. Тут навіть побутує думка: що не згорить, те вода забере. Одного разу навіть пробували почистити узбіччя. Втім, як йдеться в прислів’ї: чисто не там де прибирають, а там де не смітять.
    ЧИТАЙТЕ UA-REPORTER.COM НА ФЕЙСБУК

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору