ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Голови угорських закордонних організацій побували у Брюсселі

    28 березня 2024 четвер
    79 переглядів
    На зустрічі у Брюселі були присутні Ілдіка Орос і Кароліна Дорчі

    3-го березня на запрошення депутата Європейського парламенту Ілдіки Гал Пелц голови угорських закордонних організацій та партій відвідали Брюссель.

    На зустрічі були присутні президент Закарпатського угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ (ЗУІ) Ілдіка Орос, політичний секретар та голова відділу зв’язків з громадськістю Закарпатського угорського культурного товариства («KMKSZ») Кароліна Дорчі, голова Демократичного союзу угорців Румунії, Міністр культури і національної спадщини у 2009-2012 роках Хунор Келемен, голова Партії угорської коаліції Йожеф Берийні, голова Союзу угорців Воєводіни Іштван Пастор, голова Національної угорської муніципальної спільноти Прекмур’я Ференц Горват, а також політик з Словаччини Ласло Ґубік.

    Політики взяли участь у нараді «FIDESZ-KDNP», де було прозвітувано про нинішнє становище угорців Тисо-Дунайської низовини.

    Першим присутніх привітав керівник делегації Андраш Дюрк, який у своїй промові наголосив, що фракція парламентських депутатів Угорської національної партії – це перша спільнота, яка представляє угорський народ Тисо-Дунайської низовини в Європарламенті (ЄП). Він вважає за потрібне плекати та зміцнювати тісну співпрацю між закордонними угорськими організаціями та закладами. Керівник також підкреслив, що з часів Тріанону це перший форум, на якому представники угорців Тисо-Дунайської низовини можуть співпрацювати один з одним.

    Потім слово взяла президент ЗУІ Ілдіка Орос, яка на початку своєї промови висловила подяку партійному об’єднанню «FIDESZ-KDNP» за те, що саме Андрея Бочкор представляє інтереси угорців Закарпаття у ЄП. Пані президент зробила три пропозиції для делегації. Першою пролунала пропозиція щодо створення фільму, заснованого на історії угорців Закарпаття у 20 ст. Так як угорський уряд 2015-й визнав роком заручників та жертв радянської репресії, пані Орос запропонувала організувати конференцію, приурочену пам’яті жертв комуністичних репресій.

    «Важливо, що на цьогорічній поминальній ході Мукачево-Свалява, яка проходить за організації «KMKSZ, взяли участь і депутати ЄП. Завдяки цьому, захід стане більш вражаючим та приверне більше уваги, що дозволило би більше розповісти країнам-членам ЄС про злочини радянської влади проти угорців», – резюмувала Ілдіка Орос.

    Ввечері гості разом з депутатами фракції «FIDESZ-KDNP» взяли участь у заході «Fidesz Polgári Szalon» («Громадський салон FIDESZ»), який слугував для зустрічі депутатів, які у 2014 році балотувалися у ЄП від партії «FIDESZ-KDNP».

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости