ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Марш феміністок “Права замість квітів” пройде у сусідів Закарпаття

    29 березня 2024 п'ятниця
    21 переглядів
    У Львові відбудеться марш феміністок.

    8 березня, у Міжнародний день жінок, на вулицях Львова пройде феміністичний марш.

    Громадська ініціатива “Феміністична майстерня” організовує марш під назвою “Права замість квітів”.
    Львівські журналісти поцікавились у місцевого “Правого сектору”, якою буде їхня реакція на таку подію. Тарас Кузяк, прес-секретар організації, відповів, що наразі “ПС” не перешкоджатиме таким акціям, оскільки ворог у них спільний – це корупція і злочинна система.
    На думку львівського “ПС”, перешкоджання проведенню маршу феміністок буде тільки на руку вороже налаштованим ЗМІ. При тому, Тарас Кузяк зазначає, що вони не поділяють таких феміністичних поглядів.
    Щодо самого маршу, у соціальних мережах вже є близько 50 бажаючих приєднатись до нього, організатори надіються, що до 8 березня охочих буде більше.
    Марш відбудеться під такими гаслами, як “Гідна оплата праці щодня”, “Права щодня, замість квітів на свято” та ін.
    “Початково Міжнародний жіночий день був днем протесту проти економічної та політичної дискримінації жінок. 8 березня 1857 року в Нью-Йорку відбулася демонстрація робітниць-текстильниць, які вимагали рівної з чоловіками заробітної плати, поліпшення умов праці та 10-годинного робочого дня (загальновідомий «марш порожніх каструль»). А в серпні 1910 року у Копенгагені понад 100 учасниць із 17 країн одностайно підтримали пропозицію Клари Цеткін щорічно 8 березня відзначати день солідарності жінок у боротьбі за повні політичні, економічні і соціальні права”, – нагадують організатори.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору