ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Більшість українців виступає за мирне врегулювання ситуації на Донбасі

    23 квітня 2024 вівторок
    115 переглядів
    Більшість українців згодні на поступки заради миру

    Третина українців у віці старше 16 років переконана, що заради припинення кровопролиття на Донбасі українська влада має піти на будь-які поступки. Ще майже третина вважає, що переговори можливі, на окремі поступки можна піти, якщо це доцільно. При цьому найбільш популярною поступкою (її схвалюють 21% респондентів) є надання територіям, контрольованим ДНР i ЛНР, особливого статусу на певний період з частковим контролем з боку Києва (як зафіксовано в Мінських угодах).

    Одночасно 21% респондентів вважають, що владi не потрібно йти на жодні поступки, а слід мобiлiзувати населення, домагатися допомоги Заходу i звільняти Донбас військовим шляхом. Про це свідчать результати дослідження, яке здійснила GfK Ukraine у лютому 2015 року.

    Відповідаючи на питання «Скажіть, будь ласка, чи погодилися б ви, щоб українська влада пішла на поступки заради припинення війни на Донбасі?», третина респондентів у віці старше 16 років (32%) сказала, що владi потрібно йти на всі необхiднi поступки, щоб припинити кровопролиття. 29% опитаних переконані, що переговори можливі, на окремі поступки можна піти, якщо це доцільно. 21% респондентів вважають, що влада не має йти на жодні поступки, а їй потрібно мобiлiзувати населення, домагатися допомоги Заходу i звільняти Донбас військовим шляхом. Одночасно 18% не змогли дати відповідь на це питання.

    Щодо регіонального розподілу, то серед мешканців Києва та центрального регіону домінує думка, що переговори можливі, на окремi поступки можна пiти, якщо це доцільно (цей варіант обрали 44% киян та 36% представників центрального регіону). Варіант відповіді «Владi не потрiбно йти нi на якi поступки, а мобiлiзувати населення, домагатися допомоги Заходу i звiльняти Донбас вiйськовим шляхом» є найпоширенішим у північному та західному регіонах (42% та 34% відповідно). Одночасно мешканці Півдня та Сходу наполягають на тому, що владi потрiбно йти на всi необхiднi поступки, щоб припинити кровопролиття (44% та 54%).

    Щодо поступок, на які слід піти українській владі, щоб припинити війну на Донбасі, 21% респондентів підтримують надання територіям, контрольованим ДНР i ЛНР, особливого статусу на певний період з частковим контролем з боку Києва (як зафіксовано в Мінських угодах). Другою та третю за популярністю відповідями є визнання російської мови другою державною на всій території України iз закріпленням цього в Конституції (12%) та відмова вiд наміру вступити в НАТО i закрiплення нейтральностi України в Конституцiї (11%).

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору