ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Як закарпатцям заощадити на опаленні? (ВІДЕО)

    25 квітня 2024 четвер
    68 переглядів
    Закарпаття. Альтернативні види опалення бюджетних установ.

    Подорожчання газу змушує багатьох закарпатців економити, а в кращому випадку не обігрівати помешкання взагалі. Нелегко і з бюджетними установами, щоб заощадити кошти тим доведеться шукати альтернативні види опалення.


    Забезпечує районну лікарню теплом на Міжгірщині нещодавно обладнана котельня. При будь-яких морозах три новенькі газові котли цілком спроможні підтримати необхідну температуру у всіх палатах. Але, зважаючи на стрімкий ріст цін на газ, багатьом підприємствам та організаціям доводиться шукати інші види палива для обігріву приміщень.

    У районі, де розвинена деревообробна промисловість, для опалення значно дешевше використовувати відходи деревини. Приватна закордонна фірма запропонувала пілотний проект із заміни газової системи опалення на альтернативні види, за допомогою якого лікарня зможе майже вдвічі зменшити витрати коштів у зимовий період. Діючі газові котли теж планують підтримувати в робочому стані і при потребі можлива експлуатація обох котелень одночасно. Це забезпечить лікарню необхідним теплом навіть у люті морози.

    Оплата за теплопостачання буде відбуватися згідно з показниками лічильника.

    Альтернативний вид опалення дасть змогу значно заощадити кошти, забезпечивши при цьому тепло у всіх приміщеннях лікарні. Фактично не витративши жодної копійки бюджетних коштів ні на устаткування котельні, ні на пальне лікарня купуватиме готове тепло за вдвічі нижчою ціною ніж сьогодні сплачує за використаний газ.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору