ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Красному полі відзначили 76 річницю Карпатської України

    24 квітня 2024 середа
    73 переглядів
    Поблизу Хуста загинуло близько 230 січовиків, чеських воїнів і добровольців

    Далекий 39-ий... Найбільша битва розгорнулась 15 березня на Красному полі - рівнині, що лежала на правому березі Тиси поблизу Хуста. В цьому бою загинуло близько 230 січовиків, чеських воїнів і добровольців...

    Сьогодні, 15 березня, у меморіальному парку «Красне поле», що на Хустщині, відбувся мітинг-реквієм до 76-ї річниці проголошення Карпатської України.

    Після виступу губернатора Закарпатської області Василя Губаля і міського голови Хуста Володимира Кащука, до слова був запрошений учасник АТО Анатолій Железняк та син посла сойму Карпатської України Андрій Щобей.

    «Сьогодні важлива дата в історії не лише Закарпаття, а й всієї нашої держави – відзначення 76 – ї річниці проголошення Карпатської України, - каже голова Закарпатської ОДА Василь Губаль. - Саме 15 – го березня 1939 року закарпатці вписали свою сторінку до літопису державотворення незалежної України. На цій землі боровся наш народ, убираючи у груди дух єдиної незламної нації.Тому вклоняємось сьогодні захисникам славетної Карпатської України. Схиляючи голови,згадуємо у цей день і Героїв Небесної сотні, які вийшли у нерівний бій за кожного із нас. Згадуємо й учасників АТО на сході країни, які не повернулися живими. І віддаємо величезну шану вдовам-дружинам, матерям та дітям, для яких сьогоднішня війна залишила гіркий слід на ціле життя, зодягнувши їх у чорні хустини. А також тих, хто сьогодні незламно стоїть на сторожі нашого з вами спокою.».

    голова Закарпатської ОДА Василь Губаль

    Відтак полеглих на Красному Полі вшанували хвилиною мовчання. Патріотизму додала пісня у виконані соліста Закарпатської обласної філармонії Олександра Садварія. Потім священнослужителі різних конфесій відправили панихиду за загиблими.

    Після панихиди керівництво області та представники громадськості поклали вінки та квіти до Пам’ятного Хреста.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Коментарі

    Картинка користувача Гость.

    Коментар: 

    Це велика подия в жити нашого краю, але вона не мае никакого отношения до нынишньои Украины. Тото голова ОДА трошки лизнул жидов Яценюка и Порошенка по яйцям. Слава Сичовыкам!