ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатець хотів придбати трактора, а втратив гроші!

    24 квітня 2024 середа
    71 переглядів
    Закарпатець, бажаючи придбати через Інтернет трактор, утратив 6000 гривень.

    Лише упродовж однієї доби від Інтернет–шахраїв потерпіли відразу двоє мешканців Іршавщини. Потерпілі добровільно віддали аферистам 11000 гривень власних заощаджень.

    До 25-річної мешканки с. Ільниця зателефонував невідомий чоловік, який назвався працівником служби безпеки одного з банків. Шахрай попросив повідомити йому реквізити банківської картки, буцімто з метою безпеки самої власниці. Жінка, не задумуючись, вказала пін-код своєї картки. У подальшому з її рахунку було знято більше 5000 гривень…
    35-річний житель с.Вільхівка Іршавського району вирішив купити через Інтернет-мережу трактор. Знайшов те, що його цікавило, аж у Житомирській області. Продавець обіцяв сам привезти трактор на Закарпаття, лише покупець повинен компенсувати витрати на пальне… Як не дивно, таке пояснення та далека відстань не відлякали покупця, й закарпатець чесно переказав на вказаний шахраєм рахунок гроші в сумі 6000 гривень. В результаті ж зв′язок із «продавцем» обірвався, а сам трактор так і не доїхав до Закарпаття...
    Обидва потерпілих звернулися із заявами в міліцію. Дані факти внесено до Єдиного обліку за ч.1 ст.190 Кримінального кодексу України (Шахрайство). За це передбачено покарання у вигляді штрафу до 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років.
    Правоохоронці вкотре радять громадянам бути обережними й нікому не повідомляти дані своєї банківської картки. А за замовлені через Інтернет речі розраховуйтесь лише після отримання товару.

    Віта Горзов, Іршавський РВ УМВС

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору