ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Виставка молодих майстрів народної творчості відкрилася в Ужгороді (ФОТО)

    28 березня 2024 четвер
    68 переглядів
    Молоді майстри народної творчості представили близько сотні робіт.

    Вчора, 18 березня, у Закарпатському обласному музеї народної архітектури та побуту.

    Митці представили близько сотні робіт, виконаних у різних декоративно-прикладних жанрах: Олександр Дворак - гончарство, Любов Мателега - розпис і писанкарство, Андрій Зубенко - кераміка, Ольга Дурда - кераміка і лялька-мотанка.

    Всі четверо майстрів були або є одержувачами спеціальної стипендії Президента України, започаткованої в 2011 році з метою підтримки творчої молоді (віком від 14 до 35 років), яка працює на збереження традицій та поповнення скарбниці народної творчості.

    Президентське заохочення щороку призначають лише 80 митцям по всій Україні. За час існування стипендії, нею удостоїли чотирьох закарпатців - уже згаданих молодих митців.

    Автори виставки входять до обласного осередку Національної спілки майстрів народної творчості України, який нині налічує 25 членів. За словами голови осередку Людмили Губаль, до лав спілки на Закарпатті входять такі відомі майстри, як Ендре Гіді, Ласло Шип, Василь Сідак, Емма Левадська. І дуже важливо, що в їхньої справи є продовжувачі - талановита молодь, яка в подальшому розвиватиме напрямок традиційного мистецтва на Закарпатті, мистецтва, яке визначає автентичність та унікальність нашого краю на культурній мапі України.
    Управління культури Закарпатської ОДА
    0_k__1751-1.jpg
    0_k__1751-2.jpg
    0_k__1751-2.jpg
    0_k__1751-4.jpg
    0_k__1751-5.jpg
    0_k__1751-6.jpg

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору