ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

У "книжковому храмі" ужгородську молодь "осипали" ...контрацептивами!

    16 квітня 2024 вівторок
    45 переглядів
    Ужгород. У Закарпатській обласній бібліотеці дарували контрацептиви.

    В Ужгороді обласна бібліотека вже вдруге зібрала закарпатську молодь для обговорення питань планування сім´ї та небажаної вагітності на «Кінопозералках»

    Саме в бібліотеці відвідувачі «Кінопозералок» отримували безкоштовні контрацептиви, які були надані програмою «Здоров´я жінок України» в рамках проекту «Майбутнє варто планувати», який реалізується спільно з БФ «Центр громадських ініціатив».
    Про проблеми небажаної вагітності та небезпеки абортів розповідала лікар акушер-гінеколог Палагусинець Анна Юріївна, яка зауважила : «Мені дуже приємно, що сучасна молодь відвідує бібліотеки. Я радію, коли бачу студентів у музеях, філармоніях та на таких корисних заходах». Крім того, фахівець навела статистику абортів на Закарпатті, відзначила позитивний приріст населення краю та поінформувала про медикаментозне переривання незапланованої вагітності.
    Тема аборту була висвітлена у художньому фільмі – лауреаті Канського кінофестивалю «4 місяці, 3 тижні і 2 дні», який був продемонстрований гостям «Кінопозералок» після виступу лікаря.
    Бібліотечні працівники відтворили справжню атмосферу кінотеатру, тому кожен відвідувач отримав порцію бібліопоп-корну «Ласуй і позерай». Саме такий формат бібліотечних акцій подобається читачеві бібліотеки Руслану Беренію : «Фільм був дуже повчальний. Добре, що ви створюєте такі соцільні заходи. Дякую за цукерочки, попкорн і контрацептиви, а головне за теплий прийом та позитивний настрій!»
    Після перегляду фільму молодь ділилася враженнями від побаченого та почутого за традиційним солодким столом та чаєм.

    Євгенія Напуда, головний бібліотекар відділу обслуговування

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору