ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Правоохоронці Закарпаття розкрили серію жорстоких розбоїв "зальотних" грабіжників

    28 березня 2024 четвер
    34 переглядів
    П’ятеро гастролерів одержать по «максимуму» тюремного ув’язнення.

    П`ятьох чоловіків, яких підозрюють у побитті та пограбуванні пенсіонерів на Хустщині, взято під варту. Їм загрожує до 15 років позбавлення волі – зазначив Хустський міжрайонний прокурор Сергій Зовдун.

    Прокурор повідомив, що суд погодився з доводами слідчого та прокурора і задоволив подані клопотання - усім п`ятьом підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення суми грошової застави.
    На даний час підозрювані, у ході проведення слідчих експериментів, вказали про вчинення ними ще трьох раніше вчинених на Хустщині розбійних нападів та одного - у сусідньому районі, – додав прокурор району.
    Йдеться про кілька резонансних розбійних нападів на осіб похилого віку, вчинених на Хустщині - наголосив Хустський міжрайонний прокурор Сергій Зовдун. Окрім заподіяння потерпілим тілесних ушкоджень, погроз фізичною розправою та заволодіння належними їм грошовими коштами, розбійники не цурались вкрасти навіть незначні пожитки пенсіонерів, у вигляді продуктів харчування.
    Так, у ніч з 16 на 17 березня, до одного з помешкань у присілку Тополин с. Монастирець Хустського району проникли четверо невідомих осіб в масках, озброєні монтировкою та ножем, застосовуючи фізичне насильство до жінки 1947 року народження, та погорожуючи фізичною розправою її матері 1923 року народження, яка до того ж вже не здатна сама пересуватись, викрали усі грошові збереження, золоті сережки, мобільний телефон і навіть шоколадні цукерки і каву.
    Відомості про вчинення зазначеного кримінального правопорушення СВ Хустського МВ УМВС України в Закарпатській області було негайно внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у цьому кримінальному провадженні забезпечили особисто керівники Хустської міжрайонної прокуратури - зазначив прокурор.
    Вжиті заходи, дуже скоро дали позитивні результати, оскільки пізно ввечері 17 березня на території Міжгірщини було зупинено авто з п”ятьма особами. Під час поглибленого огляду автомобіля правоохоронці виявили там маски, а також цукерки, вкрадені у пенсіонерів.
    При подальшому спілкуванні з затриманими, виявилось, що троє з них є жителями Одещини а двоє Миколаївщини, всі вони винаймали житло на Міжгірщині.
    За цих обставин, прокуратурою було погоджено невідкладне проведення огляду їх помешкання. Там знайдено та вилучено беззаперечні докази того, що саме затриманими особами вчинено останній з розбійних нападів на Хустщині. Крім того, вилучено ряд інших доказів причетності до вчинення ними інших кримінальних правопорушень.
    Вже під час проведення опитування правопорушники визнали свою причетність до вчинення розбійних нападів.
    Відтак, за погодженням з керівниками досудовим розслідуванням Хустської міжрайонної прокуратури 5 особам висунуто підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 187 КК України – розбій спрямований на заволодіння майном у великих чи особливо великих розмірах або вчинений організованою групою, або поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень, за вчинення якого передбачено покарання від 8 до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна, повідомили з прес-служби прокуратури Закарпатської області.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору