ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

У Берегові виділили землю учасникам АТО та створили комунальне підприємство «Берег Відео»

    25 квітня 2024 четвер
    96 переглядів
    Золтан Бабяк ініціював заслухати всі компетентні органи щодо питань благоустрою

    31 березня у Берегові відбулося друге засідання сорокової сесії міської ради, на яке з’явилися 28 депутатів. Розглядали народні обранці 71 питання.

    Почали з депутатських запитів. Спочатку заслухали Миколу Якимця щодо питань благоустрою міста.

    Так, депутат зазначив, що нинішній екологічний стан у місті незадовільний. Найбільші проблеми виникають через викид стічних вод у канал Верке, а також ухиляння багатьох берегівчан, серед них і підприємці, від укладання договору на вивіз сміття.

    На думку Миколи Якимця, усні попередження порушників є недієвими, тому потрібно приймати жорсткіші міри, тобто притягувати до адміністративної відповідальності.

    З цього приводу мер ініціював заслухати всі компетентні органи, в тому числі управління міського господарства і благоустрою, санепідемстанції, Берегівського МУВГ, щодо здійснених та наявних заходів у боротьбі з порушниками.

    Далі про стан законності на території міста інформував заступник Берегівського міськрайонного прокурора Бокшан Володимир. Так, у 2014 році в порівнянні з 2013 роком кількість злочинів на Берегівщині зменшилася з 827 до 630. В той же час за два місяці вже цього року сума зареєстрованих злочинів збільшилася. На 10 тисяч населення на Берегівщині фіксують 149 правопорушень, що є більшим показником, ніж середній по області. Минулоріч було виявлено 22 кримінальних порушення у сфері незаконного обігу наркотиків. Також торік складено 514 адмінпротоколів.

    Ольга Андриши інформувала щодо внесення змін до рішення міської ради «Про міський бюджет на 2015 рік». Так, начальник фінансового управління зазначила про потребу збільшення доходів до міського бюджету на цей рік на суму 6 149 987 гривень. Також міська рада вирішила збільшити обсяг видатків міського бюджету на 2015 рік за головними розпорядниками коштів на суму 6 433 787.

    Більшість земельних питань, зокрема затвердження проектів землеустрою та передачу безоплатно у власність земельних ділянок на вул. Олега Тюріквова та Роланда Поповича для берегівських учасників АТО чи їх родичів.

    Окрім того рішенням депутатів створено комунальне підприємство Берегівської міської ради «Геолог», що буде займатися водопостачанням та водовідведенням на п-ті Геологів.

    Підтримали народні обранці створення ще одного комунального підприємства міської ради «Берег Відео».

    Таким чином у Берегові встановлять 25 камер відеоспостереження задля пришвидшення виявлення злочинів, що є нармальної практикою в багатьох європейських країнах. Зараз вже є 12 камер, які надало місто-побратим Ференцварош.

    На наступній сесії планують обговорити статут «Берег Відео».

    А в.о. головного редактора газети «Берегово» Микола Горват просив депутатів приєднатися до передплати тижневика та анонсував лотерею серед підписників.

    Наприкінці сесії намір виступити мали двоє громадян, однак більшість депутатів, крім міського голови, секретаря та ще кількох народних обранців, вирішили не надавати їм цю можливість, адже виступи не були попередньо зареєстровані.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору