ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Кондитери Закарпаття готують шоколадні яйця

    25 квітня 2024 четвер
    22 переглядів
    Місцевими пам'ятками солодкі писанки стали не надовго, до кінця Великодніх свят

    Тож українці східного обряду активно розпочинають готуватися до Пасхи. На Закарпатті проходить незвичне, хоча й неоголошене перед-великоднє змагання - хто зробить найбільше шоколадне яйце. Тамтешні кондитери вже збилися з ніг, аби випередити одине одного.

    Ось ця писанка у Мукачевому важить двадцять два кілограми справжнього чорного і білого шоколаду. Великоднє яйце в українському стилі з традиційним петриківським розписом. Розмальовували самі кондитери, а не професійні художники. Фарбами слугували харчові барвники, тому усе яйце - цілком їстівне.

    "Ми проявили свої таланти, це вперше, хочеться щоб радували усіх оточуючих. Захотілося підтримати давні традиції до Дня Великодня", - говорить Людмила Дубіш кондитер Мукачевого.

    А ось один із кондитерів вирішив зробити Великоднє яйце у сучасному авангардному стилі. Він прикрасив величезну шоколадну писанку маленькими шоколадними яйцями, вкритими золотом.

    "Це сусальне золото, його їсти можна. Десь тридцять кілограм шоколаду пішло і три дні роботи", - говорить Валентин Штефаньо, кондитер Ужгорода.

    Шоколадні яйця майстри виставляють у місцевих кафе. Особливо величезні писанки "до смаку" маленьким відвідувачам.

    "Дуже гарно і це весело просто навіть розглядати це яйце. Відразу нагадує про свято і воно справді створює святкову атмосферу".

    "Мені воно дуже сподобалося, я такого яйця ще ніколи не бачила".

    Щоправда, місцевими пам'ятками солодкі писанки стали не надовго, до кінця Великодніх свят. Потому їх розділять на дрібніші шматки і з'їдять.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору