ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Нацгвардійці Закарпаття закликають небайдужих вступати до їхніх лав

    23 квітня 2024 вівторок
    32 переглядів
    Бійці нацгвардії розповіли про службу на сході України.

    Щоб захищати та обороняти суверенітет України.

    У четвер, 9 квітня, у прес-центрі Закарпатської ОДА відбувся брифінг бійців Національної гвардії України.

    Із журналістами спілкувалися командир четвертого батальйону військової частини 3002 Національної гвардії України Олександр Глущенко та гранатометник патрульного взводу спеціального призначення цієї військової частини Едуард Балла, інформує прес-служба Закарпатської ОДА.

    Військові нещодавно повернулися із зони бойових дій у місце постійної дислокації.
    «На початку березня повернулися з-під Донецька, де виконували завдання з охорони громадського порядку в населених пунктах та несли службу на блок постах. Пріоритетними завданнями були – охорона газокомпресорних та газоперегонів у Луганські й Донецькій областях у секторах «В» та «С», – розповів Олександр Глущенко.

    Офіцер також зазначив, що під час несення служби затримали 5 громадян, підозрюваних в сепаратизмі. «Оглядаючи техніку, яка рухається в напрямку з Донецька в Україну, нами вилучена вибухівка та засоби бронезахисту. Відносно цих громадян місцеві правоохоронні органи відкрили кримінальні впровадження», – констатував військовослужбовець.

    До речі, разом з кадровими бійцями служать й мобілізовані. Тепер бійці виконують звичні завдання в пункті постійної дислокації в Ужгороді. Зокрема, здійснюють охорону громадського порядку міста та конвоювання злочинців.

    «Наразі триває переоснащення і зміна форми одягу особового складу підрозділу. Звична для громади чорна форма одягу з написом «міліція», які патрулювали вулиці, змінюється на оливковий колір», – поділився боєць.

    Він також повідомив, що в перших числах травня особовий склад готується до четвертої ротації. За попередні три ротації, крім вищезазначених пунктів, також виконували завдання на горезвісному 32-му посту, а також під Дебальцевим. Втрат не мали, один – легко поранений.

    Наприкінці своєї промови Олександр Глущенко висловив подяку за допомогу всім закарпатцям та всім волонтерам, які допомагали в підготовці й підтримці під час перебування в зоні АТО теплими речами, продуктами харчування, пічками «буржуйками» тощо. Офіцер подякував також керівництву УМВС у Закарпатській області за всебічне сприяння.

    «Запрошуємо всіх на службу за контрактом, адже зараз згідно з Указом Президента триває звільнення зі строкової служби. Звільняється велика кількість посад, тому всіх небайдужих, справжніх патріотів запрошуємо на службу за контрактом до лав Національної гвардії України. Зарплата – від 3 тисяч гривень, повний пакет соціальних гарантій та оздоровлення в санаторіях», – запевнив командир.
    Зі свого боку Едуард Балла, розповів, що був призваний на строкову службу в 2013 році. Рік відслужив у Криму в спецпідрозділі «Тигр», після анексії Криму на кілька місяців потрапив до військової частини в Донецьк. Коли військову частину захопили сепаратисти, потрапив у Львівську військову частину. Вирішив підписати контракт, оскільки був небайдужий до долі Батьківщини. І перебуваючи на службі за контактом, виконує завдання на службі у підрозділі.

    Молодий хлопець також закликав усіх небайдужих до долі України закарпатців вступити до лав захищати та обороняти її суверенітет.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору