ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Православні та греко-католики Закарпаття святкують Великдень

    28 березня 2024 четвер
    86 переглядів
    Ужгород. "Христос Воскрес! Воістину воскрес!"

    "Христос Воскрес! Воістину воскрес!" — сьогодні вночі вірники православної та греко-католицької церков нашого краю освятили вміст своїх великодніх кошиків.

    Світле Христове воскресіння - це головна подія року для православних християн і найбільше православне свято. Його святкування встановлено самими апостолами. Точний час святкування Великодня визначив I Вселенський собор, який постановив всім християнам святкувати Великдень в 1-й неділю після весняного рівнодення і 1-го березневого повного місяця.
    У пасхальну ніч християни беруть участь у Таїнстві Причастя, яке є духовним центром свята. До Великодня віруючі люди готуються протягом семи тижнів, коли триває один із найсуворіших постів - Великий Піст, а у Великодній день прихожанам, які освятили блюда, дозволено вживати непісну їжу.
    Саме у цьому празнику полягає основний сенс православної віри - сам Бог став людиною, помер за нас і, воскреснувши, визволив людей від влади смерті і гріха. «Христос воскрес із мертвих смертю смерть подолав і тим що в гробах життя дарував», - свідчить тропар Пасхи, закликаючи всіх радіти і славити Христа.

    Ми вітає вас з цим світлим святом і бажає миру, добра і благополуччя. Христос Воскрес!
    0_k__42148-2.jpg

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору