ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ухвалено Закон, який унеможливить внесення змін за підробними документами

    25 квітня 2024 четвер
    24 переглядів

    Проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» (щодо унеможливлення внесення змін до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців за підробними документами) вноситься на виконання Коаліційної угоди, підписаної депутатами Верховної Ради України VIII скликання.

    Сьогодні чинне законодавство сприяє зловживанням з боку посадових осіб щодо захоплення суб’єктів підприємницької діяльності шляхом внесення змін до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців на підставі підробних документів.
    Згідно діючих норм Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» реєстрація змін складу засновників (учасників) підприємства, заміни керівника суб’єкта господарювання чи свідоцтва про державну реєстрацію здійснюється не за поданням державному реєстратору оригіналу рішення про внесення змін до установчих документів, а на підставі ксерокопії такого рішення. Надання звичайної, навіть не завіреної належним чином, ксерокопії дозволяє отримати контроль над юридичною особою, розпоряджатися її власністю. Це дає можливість відсторонювати власників суб’єктів підприємницької діяльності від керівництва належними їм юридичними особами.
    Відсутність оригіналів рішень у державних реєстраторів робить неможливим і притягнення до відповідальності осіб, винних у рейдерському захопленні.
    Разом з цим, в країнах з ринковою економікою запорукою розвитку підприємництва є захист права власності. Наприклад в Грузії рішення про зміну керівника чи співвласників юридичної особи приймається в присутності нотаріуса або державного реєстратора, що гарантує захист права власності та стимулює інвестування в економіку.
    Прийняття запропонованих змін забезпечить захист права власності інвесторів, акціонерів та співвласників суб’єктів підприємницької діяльності - юридичних осіб.

    Державний реєстратор юридичних
    осіб та фізичних осіб – підприємців
    реєстраційної служби Головного управління
    юстиції у Закарпатській області О.І. ЛЕВКУЛИЧ

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости