ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

У селищі карпатських лісорубів провели Великодні гаївки (ФОТО)

    24 квітня 2024 середа
    69 переглядів
    Діти-прихожани відтворили традиційний обряд Великодніх гаївок.

    Вчора, 13 квітня, у Великодній понеділок, на подвір’ї храму Святого Великомученика Пантелеймона УПЦ КП в Буштині найменші прихожани відтворили традиційний обряд Великодніх гаївок.

    Дівчата і хлопці водили хороводи під традиційні пісні, грали у різні ігри з головним символом свята – писанками.

    До веселого дійства долучились і настоятель церкви протоієрей Андрій Кравчук, голова єпархіального відділу у справах молоді протоієрей Ігор Пістун та Преосвященніший єпископ Ужгородський і Закарпатський Варсонофій, які теж стукались крашанками і славили піснями Воскресіння Христа.
    На завершення малеча отримала солодощі. А владика Варсонофій подякував організаторам та поблагословив усіх учасників свята.

    «Ми сьогодні побачили, як радо зустрічають нашого воскреслого Спаса наші дітки. І мені радісно, що вони беруть участь у церковному житті. Адже діти – це майбутнє нашої держави, церкви. За ними – і мир у нашій державі. Бо якщо вони з малого віку будуть навчатися миру і любові, то й коли виростуть, будуть пропагувати цей мир. А це буде означати, що ніякого розбрату між людьми не буде», – поділився враженнями єпископ Ужгородський і Закарпатський Варсонофій.

    Як розповів протоієрей Андрій Кравчук, при церкві незабаром планують відкрити недільну школу і надалі залучати дітей до церковних свят, щоб традиції святкування передавались із покоління в покоління.
    0_k__42179.jpg
    0_k__42179-2.jpg
    0_k__42179-5.jpg
    0_k__42179-4.jpg
    0_k__42179-3.jpg

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору