ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ярмарок вакансій та професій вирував в Ужгороді! (ФОТО)

    23 квітня 2024 вівторок
    83 переглядів
    Ужгородський МЦЗ провів весняний Ярмарок вакансій та професій.

    Вже багато років поспіль, на весні, Ужгородський міський центр зайнятості проводить Ярмарок вакансій та професій. Cприяння забезпеченню ефективної зайнятості населення - одне з головних завдань служби зайнятості. Пошук роботи і пошук працівників – це те, з чим стикається кожен з нас у своєму житті.

    16 квітня 2015 року у відкритті Ярмарку прийняли участь: заступник міського голови Володимир Фленько, директор Закарпатського обласного центру зайнятості Юрій Фущич та заступник директора Ужгородського міського центру зайнятості Ігор Мельников.

    До участі в Ярмарку запросили провідних роботодавців міста. Відгукнулось понад 20 підприємств, установ, організацій, які шукають працівників на вільні робочі місця, в т. ч. пропонують вакансії для осіб з інвалідністю, серед них: ТОВ „Завод Конвектор”, ЗАТ «Ужгородська швейна фабрика»,ТОВ «Інтерфіл», ВАТ „Ужгородський турбогаз”, Ужгородське УВП № 2 УТОГ, ТОВ „Унгвайер”, ТОВ „Ядзакі Україна”, ТОВ „АВЕ Ужгород”, ПАТ «Закарпаття-авто» ТОВ «Гроклін Карпати» та професійно-технічні та вищі навчальні заклади міста Ужгорода, ІПК ДСЗУ м. Київ.

    Метою проведення заходу стало надання інформації DSC03883незайнятим громадянам, які шукають роботу про стан ринку праці, світ професій, можливості проходження професійного навчання, підготовку та перепідготовку чи підвищення кваліфікації.

    Програмою Ярмарку передбачено надання роботодавцям можливості презентувати своє підприємство, надати шукачам роботи розширену інформацію, привести показові приклади, продемонструвати переваги свого підприємства. Роботодавці на ринку праці займають провідні місця, оскільки створюють робочі місця для працевлаштування незайнятих верств населення, подають центру зайнятості інформацію про наявність вакансій, кваліфікаційні та інші вимоги до претендентів на робочі місця, можливість навчання та перенавчання за певними професіями на даних підприємствах. Ми вдячні їм за участь у Ярмарку вакансій, за плідну співпрацю у вирішенні питань зайнятості. Завдяки взаємодії з центром зайнятості роботодавці, для яких персонал є головною цінністю, підібрали DSC03862працівників за професіями: в’язальник схемних джгутів, швачка, слюсар, електромонтер, столяр, верстатник деревообробних верстатів, касир, диспетчер-касир, охоронник, продавець продовольчих товарів, кухар, бармен, офіціант тощо.

    Понад 2000 мешканців міста та району відвідали «Ярмарок вакансій та професій». Це не тільки шукачі роботи - незайняті громадяни, але й учні старших класів загальноосвітніх шкіл, професійних ліцеїв м. Ужгорода; зайняті громадяни, бажаючі знайти кращу роботу.

    Ринок праці висуває дедалі більш високі вимоги до робочої сили, тому все більшого значення DSC03852набуває професійне навчання безробітних. Навчальні заклади продемонстрували свої можливості щодо підготовки майбутніх спеціалістів в різних галузях, особливостей сучасних методик і методів навчання.
    0_k__422114-1.jpg0_k__422114-2.jpg0_k__422114-3.jpg
    Служба зайнятості робить усе можливе, щоб забезпечити підтримку громадян, які прибувають з окупованих територій і регіонів АТО. Вимушені переселенці звертаються до центру зайнятості незалежно від їх зареєстрованого місця проживання та отримують весь комплекс послуг, спрямованих на працевлаштування. Спеціалісти центру зайнятості працюють індивідуально з кожним переселенцем, завдяки цьому 18осіб працевлаштовані.

    Сьогоднішній Ярмарок вакансій демонструє його актуальність: наближає шукачів роботи до роботодавців; показує можливості більш ефективного спілкування з клієнтами, надання різноманітних послуг в сфері зайнятості населення. У свою чергу зрозуміло, що успішне працевлаштування неможливе без активної позиції самих безробітних, усвідомлення того, що завтрашній день залежить від їхніх зусиль, а не пасивного очікування кращих часів.

    Отже, роботу в Ужгороді знайти можна. І знаходить її той, хто шукає, повідомили у міському центрі зайнятості.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору