ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Десятиметрова прірва майже в центрі Лисичово зростає з кожним підйомом води (ВІДЕО)

    19 квітня 2024 п'ятниця
    82 переглядів
    На Іршавщині дворогосподарства у небезпечній зоні.

    Крайнє село Іршавського району – Лисичово щороку потерпає від паводків. Особливо потужними вони були на початку 2000 та у 2010 році, коли вода майже відрізала пів села від цивілізації та забрала кілька тисяч квадратних метрів берегової лінії.


    Процес руйнації не припиняється і зараз, тим більше, що велику воду тут чекають із дня на день.

    Десятиметрова прірва майже в центрі села, яка тягнеться на кілька сотень метрів повз будинки, з кожним підйомом води стає більшою. Щонайменше 30 дворогосподарств знаходяться в небезпечній зоні.

    Тож тутешні щораз ризикують долаючи знищений відрізок дороги та займаючись городництвом біля урвища. За останні 10 років Лисичанка кілька разів міняла своє русло. І кожне переміщення – це додаткові квадратні метри берега, які нищить бурхливий потік.

    Проте це не єдине місце в селі, де вода наробила біди. На так званій межі з присілком Індія річка майже повністю вимила дорогу залишивши вузький проїзд. Загалом в селі нараховують 5 проблемних ділянок. Дві з них вдалося укріпити габіонами, а на решту зробити документацію. Втім кошти так і не надійшли.

    Тутешні не припиняють нагадувати про свої біди, однак на місцевому рівні вирішити їх неможливо. А обіцянки, які лунають з владних кабінетів розбиваються об безгрошів‘я. Наразі розмив берега зупинився.

    Та зітхати з полегшенням люди не поспішають, адже в горах ще чимало снігу тай синоптики не радують сонячною погодою. Тут вже знають, що тала вода з інтенсивними опадами – катастрофічний тандем, тож місцеві готуються до найгіршого.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору