ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатська митниця повідомляє

    28 березня 2024 четвер
    29 переглядів

    Що в митний декларації не заявлено – буде вилучено на користь держави.

    Запасні частини для автомобілів, що були в користуванні, стали об’єктом порушення митних правил. Зокрема декларант, громадянка України, до митного контролю та оформлення подала Закарпатській митниці ДФС електронну митну декларацію та товаросупровідні документи. Серед яких: книжка карнет TIR, CMR, інвойс та пакувальний лист на товар «запасні частини для автомобілів бувші у користуванні», всього – 1617 місць, вагою брутто – 22 360 кг, загальною митною вартістю – майже 586 тис. грн.
    Відповідно до поданих документів продавцем товару було лондонське підприємство, відправником – італійське, а одержувачем – українське.
    Під час здійснення митного контролю був проведений митний огляд із повним перерахунком та ідентифікацією товару.
    Працівниками митниці виявлено незаявлений в товаросупровідних документах та вантажній митній декларації товар: запасні частини бувші у використанні, серед яких: напівосі для ведучих мостів, амортизатори, барабанні тормозні диски, диски зчеплення з корзиною, ступиці ходового колеса, супорта гальмівні, ресори пластинчасті, гумові шини без дисків, мости ведучі в комплекті зі ступицями, мости неведучі в комплекті зі ступицями, електропідсилювачі керма, мотоцикл в розібраному, автомобільні сидіння тощо.
    Також, перераховуючи й оглядаючи товар, фахівці митниці виявили, що в товаросупровідних документах було заявлена одна кількість товару, а реально знаходилась інша. Наприклад, зазначалось про переміщення 2 амортизаторів, а реально їх вивіялось 41, капот – 72 штуки, фактично виявлено – 14, люк даху – 25 штук, фактично виявлено – 1, глушник – 4 штуки, фактично виявлено частини 28 глушників, дзеркала скляні заднього огляду заявлено 2 штуки, фактично виявлено 40.
    Декларант не скористалася правом з дозволу митного органу здійснити фізичний огляд товарів з метою перевірки їх відповідності відомостям, зазначених у товаросупровідних документах та уникнення помилок і подання неточних відомостей про товар у митній декларації.
    Таким чином декларант, у службові обов`язки якої входить виконання вимог встановлених Митним кодексом України та іншими нормативно – правовими актами України з питань митної справи, не заявила за встановленою формою точних та достовірних відомостей щодо кількості, асортименту та вартості товару, що підлягає обов’язковому декларуванню у разі переміщення через митний кордон України.
    Ці дії мають ознаки порушення митних правил, передбачених статтею 472 Митного кодексу України (недекларування товарів, транспортних засобів комерційного призначення).
    На підставі статті 511 Митного кодексу України вилучено товари – безпосередні предмети порушення митних правил, які не були зазначені в товаросупровідних документах, а це 1118 штук. Вартість товарів встановлюється.
    Відділ комунікацій Головного управління ДФС у Закарпатській області

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору