ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Ужгороді у настільний теніс "рубалися" спортсмени з фізичними вадами (ФОТО)

    24 квітня 2024 середа
    111 переглядів
    Спорстмени з УОРА, вадами слуху та ВРФР змагалися в настільний теніс.

    5-7 травня 2015 року в спорткомплексі «Юність» проводився Відкритий турнір з настільного тенісу серед спортсменів з УОРА, вадами слуху та ВРФР.

    Організатори змагань: Управління молоді та спорту Закарпатської ОДА (начальник Ман Денис Миколайович), ЗОЦФКСІ «Інваспорт» (начальник Чегіль Андрій Андрійович), Закарпатський обласний осередок Української федерації спорту інвалідів з ураженням опорно-рухового апарату (голова Лизанець Олександр Михайлович), Закарпатський обласний осередок спортивної федерації глухих України (голова Герій Роман Романович), Обласна дитячо-юнацька спортивна школа інвалідів (директор Алтуніна Тетяна Євгенівна).
    У змаганнях прийняли участь 92 спортсмени з Волинської, Донецької, Запорізької Івано-Франківської, Київської, Львівської, Миколаївської, Полтавської та Чернігівської областей, а також представники Берегівського, Мукачівського районів та м. Ужгород Закарпатської області.
    Найзапекліша боротьба була в групі спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату, адже тут приймали участь спортсмени, які грають у рейтингових змаганнях серед здорових. По ступеню ураження спортсменів класифіковано на дві групи: класи 6-7 та класи 8-10.
    Серед дівчат з ураженням ОРА (молодша вікова група) І місце – Надь Вікторія (Берегово), ІІ – Теселько Анастасія (Миколаїв) , ІІІ – Гулянич Олександра (Берегово).
    У молодшій віковій групі (юнаки) серед спортсменів з ураженням ОРА:
    6-7 клас: І– Мосолов Владислав (Миколаїв), ІІ – Казімка Євгеній (Київська);
    8-10 клас: І – Капустян Максим (Миколаїв), ІІ – Єланцев Андрій (Миколаїв), ІІІ - Волков Микола (Миколаїв);
    Серед дівчат з ураженням ОРА (старша вікова група) І місце – Вейкші Естер (Берегово), ІІ – Савченко Тетяна (Київська).
    У групі 6-7 класи (УОРА, старша група): І – Кота Іштван (м. Берегово), ІІ- Сваволя Олександр (Запоріжжя), ІІІ – Прищепа Роман (Київська);
    8-10 класи: Золото виборов Рошинецт Віктор з Берегово, срібним призером став Бондаренко Віктор з Київської області, а Синиця Михайло з Ужгорода отримав бронзу.
    Серед спортсменів - візочників (1-3 класи) І місце – Святошенко Віталій (Київська), ІІ – Гулик Роман (Івано-Франківськ), ІІІ – Балаж Віталій (Мукачево);
    Серед спортсменів - візочників (5 клас) перемогу святкував Беклемешев Віктор з Івано-Франківська, ІІ - Сухан Олександр з Мукачева, ІІІ – Шкріба Дмитро (Ужгород).
    Серед чоловіків з вадами слуху: І- Шкрунь Олег (Волинська), ІІ- Фовріш Йосип (Берегово), ІІІ- Квак Іван (Берегово);
    Серед жінок з вадами слуху: І- Ільків Марія (Івано-Франківськ), ІІ- Цимболінець Вікторія (Ужгород), ІІІ- Калинич Вікторія (Ужгород);
    Серед юнаків з вадами слуху: І- Бутенко Тимофій (Чернігів), ІІ- Бакалейко Даніїл (Чернігів), ІІІ- Коваль Сергій (Івано-Франківськ);
    Серед дівчат з вадами слуху: І - Ців’юк Оксана (Івано-Франківськ), ІІ- Куртанич Каміла (Ужгород), ІІІ- Цейбель Кіті (Хуст);
    Цього року вперше спортсмени з синдромом Дауна змагались в окремій групі. Перемогу святкував Мірявчик Василь з Ужгорода, ІІ - Дацків Павло (Львів), ІІІ – Гнатюк Ростислав (Львів).
    Серед дівчат з вадами РФР (старша вікова група) І місце посіла Карпук Світлана з Кременчуга (Полтавська), ІІ – Іванова Наталія (Чернігів), ІІІ – Пеленьо Мар’яна (Львів).
    Серед дівчат з вадами РФР (молодша вікова група) І місце посіла Марко Христина (Львів), ІІ – Попович Христина (Чертеж), ІІІ – Варга Анжела (Домбоки.);
    У молодшій віковій групі (юнаки) серед спортсменів з вадами РФР: І – Арділан Михайло (Донецька область), ІІ – Роман-Надь Крістіан, ІІІ – Рац Віталій (учні Чертежської спеціальної школи-інтернату).
    У старшій віковій групі серед спортсменів з вадами РФР: І – Власенко Валерій (Чернігівська область), ІІ – Шелест Олексій (Чернігів), ІІІ – Ляхов Микола з Ужгорода.
    Рівень спортивної майстерності учасників на цьому турнірі був доволі високий: Були майстри спорту міжнародного класу, кандидати в майстри спорту міжнародного класу. Серед присутніх спортсменів було багато діючих чемпіонів та призерів України.
    На відкритті турніру також були присутні мер Ужгорода Віктор Погорелов, консул Словаччини в місті Ужгороді Янка Буріанова, керівництво спорту інвалідів зі Словаччини (м. Михайловці), відомий параолімпієць і громадський діяч Денис Соболь.
    Статус Всеукраїнського турнір з настільного тенісу 05-07 травня 2015 року отримав завдяки старанням голови Закарпатського обласного осередку Української федерації спорту інвалідів з ураженням опорно-рухового апарату Лизанця Олександра Михайловича. В Україні це поки що єдиний такий спортивний захід з настільного тенісу. Тож Ужгород і вся Закарпатська область можуть пишатись цим заходом. Сподіваємось в наступному році цей захід отримає ще більшу підтримку спонсорів і держави і пройде на ще вищому рівні. Представникам параолімпійського руху Словаччини дуже сподобався цей захід і вони пообіцяли наступного року прийняти активну участь в нашому турнірі. Цього ж року словацькі спортсмени не змогли приїхати із-за хвороби.
    Закарпатський обласний осередок Української федерації спорту висловлює особливу подяку за допомогу в організації Всеукраїнського турніру з настільного тенісу генеральному спонсору змагань народному депутату Верховної Ради України Балозі Віктору Івановичу, титульному спонсору змагань ТОВ «ФАВА-ТЕХНІКС». Без них цей турнір не пройшов би на такому високому рівні. Ми також щиро вдячні ПАТ КБ «Приватбанк», супермаркету «Сільпо», мережі магазинів «Пінгвін», магазину «Фантазія та іншим спонсорам і благодійникам, які допомогли в організації цих змагань. Крім того, щиру подяку ми висловлюємо Ману Денису Миколайовичу за оперативну допомогу з поселенням такої рекордної кількості учасників турніру в готелі «Закарпаття».
    Подяка усім меценатам за допомогу у проведенні цього спортивно-масового заходу.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости