ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатська піаністка Етелла Чуприк запрошує на концерт (АФІША)

    29 березня 2024 п'ятниця
    64 переглядів
    26 травня відбудеться 8-й концерт із циклу "32 сонати Людвіга ван Бетховена"

    Що може поєднувати таких різних композиторів, як Бетховен, Йоганн Гуммель, Йоганн-Крістіан-Фрідріх Шнайдер, Томмазо Траетта? Неймовірно, але всі вони у своїй творчості зверталися до відомої української народної пісні "Їхав козак за Дунай".

    Щодо Бетховена, то у написаних ним на замовлення Андрія Розумовського квартетах звучать мелодії українських народних пісень "Ой надворі метелиця" та "Од Києва до Лубен". Ряд козацьких пісень маестро включив також до заключної частини "Апасіонати " (Sonata No.23, Op.57) і знаменитої 9-ї симфонії, а в одній з його сонат звучить українська пісня "Одна гора високая ". Припав маестро до душі й український танець "Козачок ". Його мелодію композитор використовував у своїй творчості двічі: у 8-й сонаті для скрипки і фортепіано та в 16-й сонаті для фортепіано.

    Останній з названих творів та ще кілька інших фортепіанних сонат великого німецького композитора незабаром можна буде почути у Закарпатській обласній філармонії.

    26 травня відбудеться восьмий концерт із циклу "32 сонати Людвіга ван Бетховена", започаткованого солісткою Закарпатської обласної філармонії, заслуженою артисткою України Етеллою Чуприк. Талановита піаністка цього разу зіграє чотири сонати: №9 (ор.14 №1) Мі мажор, №16 (ор.31 №1) Соль мажор, №25 (ор.79) Соль мажор та №27 (ор.90) мі мінор. Ведуча – Катерина Керечанин.

    Початок концерту о 18.30.

    Воїнам АТО вхід безкоштовний.

    Таїсія Грись, музичний редактор Закарпатської обласної філармонії

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору