ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

37 кг бурштину та авто "Ford Galaxy" вилучили на кордоні з Угорщиною

    29 березня 2024 п'ятниця
    78 переглядів
    У литовця вилучили бурштин вагою 37 кг.

    В зону митного контролю пункту пропуску «Тиса» Закарпатської митниці ДФС заїхав автомобіль «Ford Galaxy». Для проходження митного контролю водій, громадянин Республіки Литви, обрав смугу руху «зелений коридор», чим засвідчив, що переміщує предмети, які не підлягають обов’язковому письмовому декларуванню або обкладенню митними та іншими платежами або зборами і на переміщення яких через митний кордон України не встановлено заборон чи обмежень.

    Враховуючи систему ризиків, автомобіль було виведено з загального потоку, і направлено в бокс для проведення поглибленого огляду.
    В результаті спільних дій закарпатських митників та прикордонників під час проведення митного огляду автомобіля було виявлено не задекларований, прихований від митного контролю товар: речовину природного походження коричневого кольору з різними відтінками (у фракціях від 5 мм до 30 мм в діаметрі), що мають ознаки дорогоцінного каміння, а саме – бурштин, загальною вагою нетто 37 кг.
    Виявлена речовина знаходилась в 14 мішечках різних розмірів та форм, що були приховані в спеціально обладнаних пустотілих просторах панелі приладів, пристосованих конструктивних ємностях автомобіля, які попередньо піддавалися розбиранню та демонтажу. Зокрема, виявлення речовини стало можливим після демонтажу ніші для рукавичок, панелі над коробкою передач та самої панелі приладів.
    Литовець визнав бурштин своєю власністю, а в поясненні зазначив, що приховане від митного контролю дорогоцінне каміння переміщував через митний кордон України з метою подальшої їх реалізації для одержання прибутку.
    Таким чином громадянин Республіки Литви вчинив дії, спрямовані на незаконне переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, використовуючи спеціально виготовлені сховища (тайники).
    Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбачених частиною 1 статті 483 Митного кодексу України. На підставі статті 511 Митного кодексу України, безпосередні предмети порушення митних правил: 37 кг бурштину (оцінка якого триває), та авто «Ford Galaxy», вартістю 1500 євро – вилучено.
    Відділ комунікацій Головного управління ДФС у Закарпатській області

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору