ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Оздоровитися влітку зможуть трохи більше 30 відсотків всіх дітей Закарпаття

    28 березня 2024 четвер
    56 переглядів
    На Закарпатті хочуть оздоровити більше 35 тисяч дітей.

    У цьому році на Закарпатті планують надати оздоровчі та відпочинкові послуги понад 35 тисячам дітей. Це трохи більше 30% від їх загальної кількості. При цьому оздоровчими послугами охоплять 5,3 тисяч дітлахів, а відпочинковими — понад 30 тисяч.

    За інформацією начальника управління молоді та спорту Закарпатської ОДА Дениса Мана, проведення цьогорічної оздоровчої кампанії ускладнюється через обмежені фінансові можливості місцевих бюджетів та зростання вартості путівок до оздоровчих закладів. Покращити ситуацію з фінансуванням планують за рахунок коштів з обласного бюджету, а також залучення коштів спонсорських та благодійних установ і організацій.

    Пріоритетом при оздоровленні залишаються діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, з багатодітних сімей, діти з малозабезпечених сімей, діти-інваліди, талановиті та обдаровані школярі. Особливу увагу цьогоріч приділять малечі із сімей військовослужбовців, загиблих на сході країни, із сімей мобілізованих бійців та переселенців.

    За оперативними даними, влітку в області працюватимуть 26 стаціонарних оздоровчих закладів. Окрім цього відпочинкові послуги надаватимуть 223 табори з денним перебуванням при загальноосвітніх навчальних закладах області, до занять в яких під наглядом педагогів планується залучити майже 22 тисячі закарпатських хлопців та дівчат. Також в краї діятиме 7 наметових містечок.

    За словами посадовця, цьогоріч Міністерство освіти і науки України ініціювало новий проект – літні мовні табори. Їх головне завдання — якісне вивчення іноземних мов і популяризація європейської інтеграції України. На Закарпатті працюватиме 78 таких таборів, де 4 з половиною тисяч дітей матимуть можливість спілкуватися іноземними мовами: англійською, німецькою, французькою, угорською, румунською і навіть польською, чеською та словацькою. На Берегівщині вирішили використати таку можливість для покращення знань української. Творчу діяльність в мовних школах протягом двох тижнів забезпечуватимуть досвідчені педагоги та волонтери. Перебування в них школярів оплачуватиметься за рахунок бюджету.

    «На цьогорічну літню оздоровчу кампанію з усіх джерел фінансування заплановано використати 17 383,8 тис. гривень, з яких 6 138,7 тис грн. – кошти обласного бюджету. Оздоровлення дітей відбувається за рахунок Регіональної програми оздоровлення та відпочинку дітей і розвитку мережі дитячих закладів оздоровлення та відпочинку на 2014-2015 рр. Крім цього, обласна рада в березні на сесії затвердила додаткові 3 млн 082 тис. грн. Також у 2015 році на оздоровчу кампанію буде залучено 4 282,5 млн. гривень спонсорських коштів», — повідомив начальник управління молоді та спорту ОДА Денис Ман, — пише прес-служба Закарпатської ОДА.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору