ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті прийнято Програму розвитку житлового будівництва

    28 березня 2024 четвер
    27 переглядів
    На Закарпатті на квартирному обліку перебуває 6052 сімей і одинаків.

    На черговій сесії обласної ради депутати схвалили рішення “Про Регіональну програму розвитку житлового будівництва у Закарпатській області на 2015 рік”.

    Мета і завдання прийняття цього рішення є реалізація Державної стратегії регіонального розвитку на період до 2015 року та створення механізму координації діяльності й узгодження галузевих і секторальних програм розвитку регіонів із стратегічними завданнями державної політики регіонального розвитку. Стратегією передбачено: проведення в установленому порядку моніторингу показників розвитку області та формування переліку показників, за якими проводиться моніторинг розвитку області; впровадження заходів із захисту прав громадян, які здійснили інвестиції у житлові об’єкти; відслідковування термінів введення житла в експлуатацію на проблемних житлових об’єктах.
    Фінансування програми передбачається за рахунок коштів з державного, місцевого бюджетів та інших джерел фінансування. Заходи щодо виконання програмних показників введення в експлуатацію житла у 2015 році та забезпечення населення області житлом потребують видатків за рахунок бюджетів усіх рівнів, населення та інших джерел в обсязі 22,1 млн. гривень.
    За 2014 рік виконання регіональної програми розвитку житлового будівництва у Закарпатській області склало 103%. Збільшились обсяги введення в експлуатацію житла у 8 адміністративно-територіальних одиницях області, серед яких Берегівський, Воловецький, Міжгірський, Рахівський, Свалявський, Тячівський та Хустський райони, місто Ужгород.
    Станом на початок року в області на квартирному обліку перебуває 6052 сімей і одинаків, кількість сімей та одинаків, які одержали житло та поліпшили свої житлові умови у 2014 році — 16, що становить 0,2% до кількості тих, що перебували у черзі. Вартість житла, яке будується за соціальними програмами, в області не перевищує показників середньої вартості спорудження житла по регіонах України. В області середня вартість одного квадратного метра у 2014 році становила 5346 грн., по Україні – 6171 гривень.
    Після тривалого спаду в останні чотири роки активізувалось будівництво багатоповерхових житлових будинків,особливо у містах обласного значення.
    Програмою передбачено спрямовувати у 2015 році державні капітальні вкладення на завершення об’єктів житла із ступенем будівельної готовності не менше 70%. При будівництві об’єктів за державні кошти передбачено забезпечувати використання при спорудженні цих об’єктів не менше 50 % вітчизняних виробів та матеріалів від загальної їх потреби.
    Прес-служба облради

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору