ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Фестиваль вишиванки пройшов у закарпатському Велятині (ВІДЕО)

    24 квітня 2024 середа
    69 переглядів
    У Велятині влаштували живий ланцюг вишиванок.

    У Велятині влаштували живий ланцюг вишиванок, патріотичний флеш-моб і виставку вишивки.



    Більше двохсот учасників і більше двох десятків виступів, живий ланцюг вишиванок, патріотичний флеш-моб, виставка вишивки та вальс випускників – все це було на святі. На заході було чимало гостей і серед яких і друзі і з сусідньої Румунії.


    Свято учнівської творчості, можна назвати другим фестом вишиванки. Як учасники концерту, так і гості, всі вдягнені у національне вбрання.


    У святковому концерті взяло участь понад дві сотні учасників. Учні Велятинської ЗОШ, вихованці місцевої школи мистецтв та ДНЗ, об’єдналися на сцені.


    На тематичній виставці кількість вишиваних речей не злічити. До слова, зараз вишиванка у тренді і рекламують її, як генетичний код народу України. Це підкреслили у своїх виступах почесні гості свята – друзі з сусідньої Румунії.


    Кілька тонн гуманітарної допомоги, а це і речі, і одяг, і продукти харчування, привезли з собою румуни. Адже до дітей тільки з подарунками – кажуть закордонні гості. Велятинці теж зустріли румунів не з пустими руками, урочисто нагородили їх іменними статуетками на знак дружби народів двох країн. Цього разу свято не обійшлося і без патріотичного флеш – мобу , без вже традиційного живого ланцюга вишиванок та фото на пам’ять . Станцювали на сцені і випускники школи , а насамкінець просто неба усі охочі водили хороводи.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору