ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Медицина має бути доступною для людей, говорили на Мукачівщині (ВІДЕО)

    18 квітня 2024 четвер
    55 переглядів
    Закарпаття. охорону здоров’я планують реформувати.

    Доступна медицина для жителів Мукачівщини, – охорону здоров’я планують реформувати. Представники влади і медзакладів району у залі засідань Мукачівської РДА вирішували як забезпечити пацієнтів якісними медичними послугами.



    Першопрохідці запровадження реформ у медичній сфері на Закарпатті – заклади Мукачева та району. З метою вирішення спільних проблем та налагодження співпраці для надання якісних медичних послуг представники районної влади ініціювали проведення наради із завідувачами лікувально – профілактичних закладів району та районними спеціалістами Мукачівської ЦРЛ.


    Також чітко роз’яснили алгоритм співпраці медичних закладів району та Мукачівської ЦРЛ. Так першочергово пацієнта мають обстежувати у місцевій амбулаторії, при необхідності направляти до фахівця ЦРЛ. При наявності медкартки та направлення аналізи та обстеження – безкоштовні.


    Якщо мешканці Мукачівського району ідуть за власним бажанням без направлення лікаря відразу до фахівця ЦРЛ, тобто минаючи первинний огляд переходять на 2- ий рівень, медичні послуги будуть платними.


    Головний лікар наголосив, запропонована модель реформування медичної сфери – пробна і може коригуватися у процесі реалізації, але в межах чинного законодавства.


    Шлях реформ завжди непростий, але його необхідно пройти і докласти зусилля, щоб зменшити його тривалість. Тому проблеми медичної сфери, зокрема, реструктуризація лікарень, скорочення штату медпрацівників та ліжок, фінансування не повинні перешкоджати мешканцям району отримувати медичні послуги на належному рівні.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору