ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Володимир Чубірко зустрівся з "економічним" Держсекретарем Угорщини Левенте Мадяром (ФОТО)

    28 березня 2024 четвер
    38 переглядів
    В.Чубірко висловив вдячність за позицію Угорщини щодо ситуації в Україні.

    Зранку в Будапешті голова Закарпатської обласної ради Володимир Чубірко провів зустріч із Державним секретарем з питань економічної дипломатії Міністерства зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини Левенте Мадяром.

    Участь в заході взяли народний депутат України Василь Брензович, міністерський комісар з питань стратегії ЄС для Дунайського регіону Іштван Йоо.

    Левенте Мадяр зазначив, що досвід співпраці із закарпатськими партнерами у різноманітних галузях є надзвичайно ефективним. "Це підтвердили численні спільні проекти в гуманітарній та екологічній сферах на Закарпатті. Ми знаємо, яка складна ситуація у вашій країні. Тому готові й надалі вам допомагати", - зазначив Держсекретар. Також він підтвердив готовність активізувати відносини з українськими партнерами. Й надалі реалізуватиметься угода підписана Закарпатської облрадою та МЗС Угорщини щодо інвестицій в гуманітарну галузь нашого краю.

    Насамперед від імені депутатського корпусу обласної ради Володимир Чубірко висловив вдячність за позицію Угорщини щодо ситуації в Україні та за допомогу, яку надають сусіди. Також повідомив про кроки щодо активізації транскордонних відносин. Так, 22 травня з паном Оскаром Шестаком підписано Програму розвитку співробітництва на 2015 – 2016 роки між Закарпатською облрадою та Загальними Зборами області Саболч-Сатмар-Берег.

    0_k__422569998-.jpgЩодо семінару, участь в якому братиме сьогодні й делегація із Закарпаття, то за словами керівника ради це хороша нагода обговорити, зокрема й перспективи співпраці в рамках стратегії ЄС для Дунайського регіону, особливо в питаннях, пов'язаних з якістю води, підтримки і покращення стану річок і водосховища.

    Для Закарпатської області надзвичайно актуальним є пошук можливостей щодо реконструкції існуючих систем очистки водопостачання та водовідведення. В реалізації проекту зацікавлені як українська, так і угорська сторони. Проект втілюється в області вже другий рік. Йдеться про водоканали міст Ужгорода, Мукачева та Берегова.Ми сподіваємося отримати відповіді на низку питань, зокрема щодо використання можливостей, зокрема фінансових ресурсів Європейського інвестиційного банку, - зазначив Володимир Чубірко.
    Прес-служба облради

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору