ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

ПАТ «Закарпатгаз» попереджає: нема лічильника — не буде газу

    29 березня 2024 п'ятниця
    61 переглядів
    "Закарпатгаз" відключатиме споживачів у разі відсутності лічильника.

    Підприємство примусово припинятиме газопостачання споживачам, які відмовляються від лічильника

    З моменту прийняття постанови КМУ №237 від 29.04.2015, згідно з якою вносяться зміни до єдиного нормативного акту, який встановлює норми споживання для споживачів газу – фізичних осіб, а саме Постанови КМУ №619 від 08.06.1996 року, стрімко зросла кількість відмов клієнтів компанії від встановлення безкоштовних лічильників газу. Це не дивно, адже уряд прийняв рішення про зменшення існуючих норм споживання для тих споживачів, які експлуатують газові плити в комплексі з водонагрівачем удвічі.

    Відтепер для вищезазначеної категорії споживачів установлені норми споживання 4,5 та 9 м куб відповідно на одну особу в місяць. Природно, що прийняття цієї постанови демотивує споживачів встановлювати лічильник – як за власний рахунок, так і за рахунок ПАТ «Закарпатгаз». Щоб уникнути непорозумінь, які в разі відмови споживачів від встановлення приладів обліку можуть виникнути вже в недалекому майбутньому, газовики акцентують увагу на тому, що, керуючись Законом України «Про комерційний облік газу» від 16.06.2011 року, ПАТ «Закарпатгаз» буде зобов’язане припинити газопостачання споживачам у разі їх відмови від встановлення лічильників за кошти газорозподільного підприємства.

    У разі відмови споживачів від встановлення лічильників газопостачання повинно бути припинено у відповідності до п.6 Постанови КМУ №2246 від 09.12.1999 року «Про затвердження Правил надання населенню послуг із газопостачання».

    ПАТ «Закарпатгаз» звертається до споживачів із проханням звернути особливу увагу на це повідомлення, адже встановлення лічильників проводиться відповідно до сформованих графіків, які опубліковані на офіційній сторінці Товариства. Для узгодження часу встановлення лічильника у вашій оселі або для отримання додаткової інформації ви можете звернутися в Сервісний центр ПАТ «Закарпатгаз» особисто або за номерами телефонів: 61-94-35, 61-94-48 та +38 (099) 658-06-56, +38 (067) 244-32-66.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору