ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Чеські волонтери вчили школярів м.Мукачево надавати першу медичну допомогу (ВІДЕО)

    25 квітня 2024 четвер
    34 переглядів
    Мукачево. Діти вчилися на манекенах робити штучне дихання та масаж серця.

    Такі навчання в ЗОШ № 15 проводять вже десятий рік поспіль. Діти на спеціальних манекенах вчилися робити штучне дихання та масаж серця.



    Майстер-класи проводили 11 чеських волонтерів з гуманітарної організації АДРА, 8 закарпатських волонтерів, студентів МДУ та керівник патронажної служби Закарпаття, за сумісництвом тренер з надання першої медичної допомоги.


    Спочатку принципи надання першої медичної допомоги школярам пояснити теоретично, після того дали можливість попрактикуватися на спеціальних манекенах.


    Школяр Вадим в сьогоднішньому майстер-класі брав активну участь, сподівається, що отримані навички, колись стануть у пригоді.


    Даніель розповідає, на манекені вчився перевіряти пульс, робити штучне дихання та масаж серця. Хоча з першого разу йому не все вдалося, важко не було.


    Волонтерка з Мукачева Евеліна каже, працює в таборі перший рік, паралельно навчається на медичному факультеті. медсестра навчального закладу, яка теж була на заході, розповіла: навчання з надання першої медичної допомоги в ЗОШ № 15 товариство Червоного хреста проводить уже 10 рік поспіль.


    Лікар, який інформував школярів, каже, теоретичне та практичне навчання для учнів потрібно проводити частіше. Знання медицини в майбутньому, можливо, допоможе їм врятувати чиєсь життя.За словами лікаря, надавати першу невідкладну допомогу повинні вміти і діти і дорослі. Адже в житті трапляються різні ситуації, коли людське життя опиняється під загрозою.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору