ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Віктор Балога : Є два сценарії вирішення конфлікту на Донбасі

    24 квітня 2024 середа
    20 переглядів
    Це має бути рішення народу, ухвалене на всеукраїнському референдумі

    Рано, чи пізно це мало статися. Від сьогодні не лише Путін і Лавров, а й представники ЄС публічно вимагають від нас надати «особливий статус» для «ДНР» та «ЛНР». Тиск на Україну посилюється як зі Сходу, так і з Заходу.

    Пане Президенте, звертаюся до Вас.

    Що нам потрібно робити? Готуватися до війни, заради її зупинення.

    На сьогодні є два сценарії вирішення конфлікту:

    1. Якщо «ДНР» та «ЛНР» вважають себе невід’ємною частиною України – даємо їм місяць часу на повернення непідконтрольних територій під юрисдикцію законів України. Без оголошення ними жодних умов.

    2. Ставити кордон навколо цих утворень за всіма міжнародним стандартами.

    Якщо «ДНР» і «ЛНР» не приймають перший варіант, а Євросоюз і РФ протестують проти другого, а швидше за все так воно і буде, то вихід один – дати зрозуміти політикам в Брюсселі і в Москві, що вони мають справу не з керівництвом держави, а з народом України, який не хоче фактичної федералізації і «народної поліції» на танках.

    Тому, це не має бути рішення парламенту, чи Президента. Як для Європи, так і для Росії – це слабкий аргумент. Це має бути рішення народу, ухвалене на всеукраїнському референдумі.

    У зв’язку з цим, має бути негайна ініціатива Президента щодо проведення всенародного плебісциту, щоб було зрозуміло, чого хоче Україна, а не вертикаль влади, Москва, чи Брюссель.

    В протилежному разі, пане Президенте, тиску не витримаєте. Це питання часу. Потрібні негайні рішення, а народ, як завжди, підтримає такі дії щодо збереження унітарності країни.

    Віктор Балога

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору