ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Невтішні демографічні новини до Дня молоді

    23 квітня 2024 вівторок
    76 переглядів
    Чисельність молодих краян зменшилася на 5,4 тис. осіб, або на 1,4%.

    Соціально-економічна нестабільність негативно вплинула на демографічну ситуацію у Закарпатській області. І насамперед, це стосується молодого покоління – однієї із найменш захищених груп населення.

    В області 31% або 388726 осіб, становить молодь віком від 14 до 34 років, їх чисельність порівняно з 2013 роком зменшилася на 5,4 тис. осіб або на 1,4%.
    В загальній чисельності молоді чоловіки становлять 196579 осіб або 50,6%, відповідно жінок – 192129 осіб, 49,6%.
    Міграційний відтік населення продовжує негативно впливати на трудовий потенціал та статево-вікову структуру населення області. Основна частина мігруючого населення – це населення у працездатному віці, питома вага якого серед всіх мігрантів склала 79,0%, молодше працездатного –14,5%.
    Якщо протягом останніх років чисельність чоловіків завжди переважала чисельність жінок серед мігруючого населення, то за останні роки така тенденція кардинально змінилася. Найбільшу питому вагу серед всіх мігрантів у 2014р. склали жінки – 57,4%. Зміна чисельності населення Закарпаття відбувається за рахунок зовнішньої міграції. Її складовими є міжрегіональний та міждержавний обмін. Питома вага жінок репродуктивного віку (15–49 років) в загальній їх чисельності поступово зростає. Аналіз народжуваності за віком матері засвідчує, що серед жінок, які перебувають у шлюбі, так і в тих, які не перебувають у ньому, найбільша частка народжених дітей припадає на вік жінки 20-24 роки.
    Порівняно з 2013р. кількість народжених в цілому зменшилася на 114 осіб або на 0,6%. Показник загальної народжуваності є одним з найвищих серед регіонів країни. Більший від середньо обласного показника він у Виноградівському, Перечинському, Рахівському та Іршавському районах, найнижчий – у містах Ужгород, Мукачево, Чоп та у Берегівському районі.
    Формування високих життєвих стандартів, зміна соціального статусу, зростання рівня освіти, внутрішньодержавні процеси – це складові, що характерізують умови прийняття рішень відносно народження дітей, а відтак і зростання чисельності населення.

    Начальник відділу статистики населення Геча В.Б.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору