ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Ужгороді мешканцям приватних будинків прийшли "листи щастя"

    20 квітня 2024 субота
    23 переглядів
    Комунальники намагаються заставити людей прибирати загальну територію

    Про цікаві листи для ужгородці у соцмережі Фейсбук повідомила Євгенія Шевченко.

    "От такі смішні «Листи щастя» міська рада розсилає мешканцям приватних будинків. Намагаючись зняти з себе відповідальність за прибирання міста. На фото видно, що вони намагаються заставити людей прибирати загальний тротуар та загальний газон. Це одне, коли газон примикає до забору прямо. Але то інше, коли іде тротуар, а потім газон. То те саме, якби вони засилали такі папірці мешканцям багатоповерхівок на пр. Свободи. І сказали: «От ваш тротуар, от ваш газон. Ідіть його косіть та прибирайте сміття»

    Для того, аби виконати вимоги влади, кожен мешканець вулиць з приватними будинками повинен купити за свої гроші:

    1. За 1000 гривень бензинову косилку. Та вміти нею користуватись. Аби косити траву замість комунальників на міському газоні.
    2. Або купити саму дешеву електричну за 300 грн. І до неї купляти довжелезний подовжувач, який буде коштувати по 300-400 гривень.
    3. Ножиці за 100 грн, або стригти кущі.
    Десь живуть старики, які ледь ходять. Вони явно не мають сил і грошей то все купляти і косити.

    Може влада сама подарить кожному мешканцю бензинову косилку, аби вони могли газон косити замість неї?

    Десь п’ята частина мешканців давно вже забила на комунальників і сама прибирає і косить траву та кущі. Це ті в кого є ножиці і косилки. Інших людей не заставиш ніякими погрозами. У підсумку вся вулиця Яна Гуса та прилеглі нерівна. Десь акуратно, десь ні. Один чоловік сказав: «Я отримую квитанції з ЖЕКу (чи якийсь у них там «Добробут» чи хто) і просто їх рву і викидаю. Бо вони нічого взагалі не роблять».

    Ті хто прибирає сам мають ще одну проблему – куди дівати листя та гілки? Спалювати не можна, в смітник не викинеш. Тому ставлять кучки на газонах Десь раз у 2-3 місяця їх комунальники вивозять. Графіка нема. Просто одного разу куп нема. По 2-3 місяця вулицю прикрашають такі купи.

    До чого вони шлють такі «Листи щастя», якщо вони нікого не штрафують? На фото початок вулиці Яна Гуса з двох боків. З одного люди самі слідкують за вулицею і прибирають, з іншого боку великий 3-поверховий будинок на декілька квартир, мешканці якого забили на обрізання кущів років 10 тому.
    Цікавий факт: за часів проклятих комуняк ця вулиця була завжди доглянута. Комунальники стригли траву, рівно обрізали кущі, видаляли траву з бруківки. зараз повне запустіння. Прибирати вулицю це вам не таблички та нагадування здирати. То треба зусилля" - поділилась думками ужгородка.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору