ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття. Основа діяльності профспілки – соціально-економічний захист спілчан (ФОТО)

    23 квітня 2024 вівторок
    48 переглядів
    Звіти і вибори у профспілках Закарпаття

    Закарпатська обласна організація профспілки працівників і підприємців торгівлі, громадського харчування та послуг (голова Галина Сваричевська) з метою захисту прав та інтересів працюючих неодноразово зверталася до вищестоящих органів з різних питань життєдіяльності галузі.

    От і на звітно-виборній конференції обласної профспілкової організації було вирішено звернутися до Президента, Верховної Ради України щодо внесення змін до Закону, яким з 1 липня ц.р. запроваджувалася обов’язкова наявність реєстраторів розрахункових операцій (касових апаратів) у всіх підприємців малого та середнього бізнесу. До речі, Верховна Рада України таки внесла зміни до цього законопроекту, згідно яких підприємці з річним оборотом до 1 млн. грн. поки що звільняються від цієї обов’язкової норми, а також скасовано штрафи за неправильне застосування касових апаратів.
    У звітній доповіді, з якою на обласній звітно-виборній профспілковій конференції виступила Галина Сваричевська, виступах делегатів йшлося про досягнення протягом п’яти років обласної, первинних профорганізацій щодо відстоювання законних інтересів працюючих, піднесення іміджу галузі. Наводилися приклади таких форм роботи галузевої профспілки, як проведення зустрічей з ветеранами праці, багатодітними сім’ями, допомога пенсіонерам-колишнім працівникам галузі, воїнам-афганцям, чорнобильцям, студентам навчальних закладів, спільне відзначення професійного свята – Дня працівника торгівлі. Профспілка активно займається оздоровленням дітей, її представники щороку успішно виступають у міжгалузевих спартакіадах профспілок Закарпаття, отримуючи призові місця. Передплачують у галузі газету «Профспілкові вісті» і «Бібліотечку голови профспілкового комітету».
    Разом з тим, наголошувалося на необхідності привернення більшої уваги органів влади на місцях до вирішення проблем галузі, підвищення ролі профспілки у створенні належних умов праці, підготовці кадрів, у тому числі молоді, ефективне використання коштів профспілкового бюджету тощо.
    На звітно-виборній конференції виступили заступник директора Департаменту – начальник управління розвитку підприємництва, промисловості та торгівлі Закарпатської облдержадміністрації Галина Руснак та заступник голови облпрофради Василь Захарець.
    Головою Закарпатської обласної організації профспілки працівників і підприємців торгівлі, громадського харчування та послуг знову обрано Галину Сваричевську.

    Сергій Баранчиков, завідувач відділу організаційно-гуманітарної роботи Закарпатської облпрофради, фото автора

    На ФОТО:
    - президія звітно-виборної профспілкової конференції;
    - у залі засідань – учасники конференції;
    - голова Закарпатської обласної організації профспілки працівників і підприємців торгівлі, громадського харчування та послуг Галина Сваричевська.

    03365-1.JPG
    03365-2.JPG

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору