ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

СБУ: В інтересах усього суспільства встановити причини подій у Мукачеві

    20 квітня 2024 субота
    41 переглядів
    Прес-центр СБУ повідомляє!

    Незалежно від мандатів і заслуг.

    Служба безпеки України працює на Закарпатті у посиленому режимі і не допустить нового кровопролиття. У цей час спільно з МВС, Нацгвардією проводиться спеціальна операція із затримання озброєних осіб, які незаконно відкрили вогонь у центрі Мукачевого.
    СБУ вимагає від учасників подій 11 липня негайно роззброїтися і здатися та гарантує чесне й об’єктивне розслідування всіх обставин, які призвели до незаконного застосування зброї і людських жертв.
    На місці події працює спільна слідча група, до якої увійшли представники СБУ, МВС та прокуратури.
    Служба безпеки у межах своїх повноважень виконує доручення ГПУ з розслідування не лише кривавого інциденту 11 липня, але й встановлює причини цих подій. В інтересах усього суспільства забезпечити максимально прозорий розгляд цієї справи за участю громадськості, народних депутатів.
    Незалежно від депутатських мандатів, бойових заслуг та належності до політичних сил СБУ вживатиме рішучих заходів з недопущення використання сили та збройних формувань у вирішенні будь-якого роду конфліктів, які дестабілізують ситуацію в країні. Служба безпеки і надалі жорстко припинятиме незаконний обіг зброї та її використання по всій території України.
    За фактами подій у м. Мукачеве прокуратурою Закарпатської області відкрито два кримінальних провадження за ст. 255 (створення злочинної групи) та 258 (терористичний акт») Кримінального кодексу України. Ще два – за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) та ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України розслідує МВС України. Допитуються свідки, вивчаються відеоматеріали, проводяться обшуки, встановлюються учасники подій, тривають розшукові і пошукові заходи, збираються речові докази.
    Протягом останніх днів було проведено понад 40 обшуків в усіх сторін конфлікту у Мукачевому і в Ужгороді.
    Зокрема, під час проведення санкціонованих обшуків у помешканнях осіб, з якими виник конфлікт у «Правого сектора», виявлено та вилучено вогнепальну нарізну та гладкоствольну зброю, ручні гранати, бойові набої, пристрій нічного бачення, холодну і травматичну зброю тощо.
    Двох затриманих у ході спецоперації представників «Правого сектора», які брали участь у стрілянині у центрі Мукачевого, спецрейсом доправлено в Київ для проведення чесного і об’єктивного розслідування. Ще двоє під охороною перебувають у лікарні.
    Служба безпеки зробить все, аби захистити спокій і безпеку громадян і блокувати будь-які спроби зашкодити державі, дестабілізувати ситуацію.
    Прес-центр СБ України

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору