ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатські педагоги-угорці отримали по 100 тисяч форинтів

    16 квітня 2024 вівторок
    75 переглядів
    Берегово. 18 кращих педагогів відзначені подяками та грошовими винагородами

    У берегівському готельному комплексі “Гелікон” було відзначено 18 кращих угорських педагогів Закарпаття, діяльність яких - неоціненний внесок у розвиток угорської громади краю.

    Віце-спікер Угорського парламенту Шандор Лежак, Надзвичайний і Повноважний Посол Угорщини в Україні Ернев Кешкень, інші поважні особи вручили подяки та грошові винагороди.
    Відібрати найдостойніших викладачів доручили відомому закарпатському угорському поету Ласло Варі Фабіану, єпископу-ординарію Мукачівської римо-католицької єпархії Анталу Майнеку та голові об’єднання Закарпатської народної вищої школи Елеонорі Молнар.
    Серед відзначених – Аттіла Бейреш з Ужгорода, Марта Гнатик-Рішко з Берегова, Еріка Шмоцер з Рахова, Гейза Шевтер з Великої Паладі , інші знані педагоги області. Загалом 18 осіб. Усі вони отримали з рук Шандора Лежака Почесні подяки та грошові винагороди в розмірі 100 тисяч форинтів. У цей складний період це неабияка підмога викладачам, еквівалентна близько 7700 грн.
    “Ця акція стала можливою завдяки добровільним пожертвуванням угорської громади Швеції та одного мецената, котрий не хотів, щоб називали його прізвище, - розповів Шандор Лежак, який одночасно є і головою кураторії благодійного фонду Габора Бетлена, - Подібні акції плануємо і в майбутньому”.
    Відзначені щиро дякували за увагу й визнання їх праці. Для більшості з них повідомлення про винагороду стало приємною несподіванкою.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору