ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На що схожий почерк подій у Мукачеві — думка експерта

    19 квітня 2024 п'ятниця
    95 переглядів
    Розбірки, як у Мукачеві, могли статися в будь-якій прикордонній області.

    Кримінальні розбірки, як у Мукачеві, могли статися в будь-якій прикордонній області України.

    Так вважає екс-уповноважений президента України з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовский.
    "Скрізь був би благодатний грунт для явищ, схожих на мукачівські. Поки важко сказати, що послужило приводом для мукачівських подій, а потім і у Львові, і в Івано-Франківську. Але аж надто схожий "почерк" на те, що витворяли НКВД і МДБ (Міністерство державної безпеки) СРСР на Західній Україні і в середовищі українських патріотичних рухів (коли впроваджували агентів навіть у керівництво, не кажучи вже про їх структурах) в 40-х — 50-х роках минулого століття", — пише Соколовский у блозі на НВ.
    За його словами, в останні дні мукачівські події намагаються представити як локальний конфлікт, проблему однієї області, а не загальнодержавну.
    Реакція офіційного Києва на події в Мукачевому, напевно, виправдана. Звільнено керівників області та обласних силових відомств. Переформатована майже вся митниця і прикордонна служба в Закарпатті і т.д. Не виключено, що найближчим часом звільнення підуть і в Києві серед кураторів Закарпатської області в різних відомствах,
    — припустив експерт.
    Соколовский додав, що рано чи пізно (краще вже зараз) потрібно буде починати прибрати причини, що породжують контрабанду, а не боротися з її наслідками.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору