ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Соціальна їдальня відкрилася в Берегові

    20 квітня 2024 субота
    99 переглядів
    Місцеві вибори не за горами

    Наближаються вибори до місцевих органів самоврядування і кожен із претендентів на керівне крісло намагається якнайголосніше заявити про себе.

    Приміром, діючий мер Берегова Золтан Бабяк почав інтенсивно ремонтувати проблемні вулиці, які не оновлювались роками, виділяти земельні ділянки учасникам АТО, здійснювати ряд інших піарних акцій, які б підняли його рейтинг у пересічних виборців. Кожен крок мера наймані журналісти оперативно висвітлюють від його імені у Фейсбуці, підконтрольних ЗМІ. Намагаючись цим самим хоча б частково “забілити” численні порущення, яких допускає міська рада та її голова, особливо в земельних питаннях. Та про це дещо пізніше.

    Сьогодні ж, 21 липня, Золтан Бабяк урочисто відкрив у підвалі міського амфітеатру соціальну їдальню для малозабезпечених громадян.

    “Експериментально вона діє вже два тижні,- розповідає Голосу Карпат адміністратор закладу Микола Павлюк.- Щодня обслуговували по 50-60 осіб. Запрошувальні талони на обід роздавали представники історичних церков, міська рада та її голова.”

    Їдальня здатна прийняти одночасно 61 відвідувача. Малозабезпеченим пропонується одна гаряча страва, хліб і чай. 70 відсотків громадян забирають харч з собою і лишень 30 споживають його безпосередньо на місці. Закупівля продуктів здійснюється із благодійних пожертвувань органів місцевого самоврядування, громадських та релігійних організацій сусідньої Угорщини. Виходячи з нинішньої калькуляції, соціальна кухня вже забезпечена фінансово до грудня поточного року. Штатні працівники закладу утримуються за рахунок місцевого бюджету.

    Новий соціальний центр у Берегові благословили та окропили святою водою отці історичних церков та єпископ реформатської громади Закарпаття Шандор Зан Фабіан. Священослужителі спільно проспівали на двох мовах – українській та угорській, закладу та його працівникам “Многая і благая літ.”

    Насамкінець офіційні учасники події скуштували приготовлений з цієї нагоди капустяний суп. На урочистості бракувало тільки людей, заради яких відкривався даний заклад.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору