ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Французькі депутати їдуть в анексований Крим всупереч позиції МЗС країни

    19 квітня 2024 п'ятниця
    50 переглядів
    "Французькі депутати вільні у прийнятті рішень", - заявив Маріані

    Завтра в окупований Крим з дводенним візитом прилітає французька парламентська делегація, що складається з десяти депутатів національних зборів і сенатора.

    З моменту незаконної анексії півострова його не відвідувала настільки представницька делегація парламентарів однієї з ключових країн ЄС, передає "КоммерсантЪ".

    Депутат національних зборів Франції Тьєррі Маріані, що очолює французьку делегацію, всупереч позиції МЗС Франції та України планує відвідати Крим і розповів про цілі та програму візиту.

    "Ми прилітаємо в Москву в середу ввечері, у четвер зустрінемося зі спікером Держдуми Сергієм Наришкіним, а потім вирушаємо в Ялту і Севастополь. У програмі — зустрічі з місцевими "владою" і з населенням. Ми хочемо зрозуміти, як там живуть люди", - зазначив представник Франції.
    За його словами, до складу делегації увійдуть десять парламентарів.

    Варто зазначити, що, відповідаючи на питання, чи консультувалися вони перед візитом в окупований Крим з українською владою, Маріані відповів: "Ні. У МЗС Франції нам також повідомили, що ідея подібної поїздки підтримана не буде. Але французькі депутати вільні у прийнятті рішень".

    "Що стосується нашої групи, то її учасники діляться на дві групи. Є ті, хто летить у Крим, щоб на місці розібратися в ситуації, отримати інформацію, поспілкуватися з людьми. А є ті, хто визнає історичні факти; для нас приєднання Криму — доконана, остаточна подія, підкріплена референдумом і така, що відповідає історичній реальності", - вважає депутат національних зборів Франції.

    При цьому він наголосив, що візит - особиста ініціатива, а не офіційна позиція уряду Франції.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору