ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

ГПУ оголосила про підозру 6 бійцям "Правого сектора"

    18 квітня 2024 четвер
    53 переглядів
    Генеральна прокуратура України повідомляє...

    Генеральна прокуратура оголосила про підозру 6 бійцям "Правого сектора" у зв'язку з подіями в Мукачеві Закарпатської області.

    Про це повідомив старший слідчий з особливо важливих справ Генеральної прокуратури Андрій Попов на засіданні тимчасової слідчої комісії Верховної Ради, передають Українські новини.
    "Встановлено 6 осіб, які брали участь у перекритті дороги по вулиці Лермонтова, з боку бійців Добровольчого українського корпусу ПС. Цим особами на поточний момент оголошено про підозру за ст. 255 (створення злочинної організації) та 258 (терористичний акт)", - сказав він.
    Попов повідомив, що прокуратурою відкрито одне кримінальне провадження, в рамках якого розслідуються як протиправні дії бійців "Правого сектора", так і дії міліціонерів, які прибули на місце перестрілки в Мукачевому.
    Як повідомлялося, 11 липня у Мукачевому після зустрічі представників "Правого сектора" з депутатом Ради Михайлом Ланьо сталося збройне зіткнення, у якому також взяли участь правоохоронці. В результаті загинули декілька людей.
    Частина бійців ПС наразі перебувають в лісах Закарпаття, переховуючись від силовиків.
    Як йшлося у статті "Української правди", причиною конфлікту, який у підсумку призвів до смерті людей та гучного скандалу, стали непрості стосунки народних депутатів Михайла Ланьо ("Воля народу") та Віктора Балоги (позафракційний).
    13 липня відбувся допит Ланьо, який натякав на причетність Балоги до "Правого сектора" на Закарпатті.
    Балога заявляв, що конфлікт у Мукачевому виник через боротьбу за право покривати контрабанду між представниками "Правого сектора" та його колишнім соратником Ланьо.
    Лідер ПС Дмитро Ярош виступає за вступ "Добровольчого українського корпусу "Правий сектор" до складу Збройних сил в обмін на амністію членів організації, що брали участь в перестрілці в Закарпатській області.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору