ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ліміти на збір ягід встановили у лісах Закарпаття

    25 квітня 2024 четвер
    112 переглядів
    Літо – сезон масового збору чорниць, брусниць та інших цінних природних ресурсів

    Ліміти встановленні для забезпечення відновлення популяції.

    Літо – сезон масового збору чорниць, брусниць та інших цінних природних ресурсів. Ці ягоди користуються величезним попитом серед закарпатських заготівельників. Така їх популярність пояснюється не тільки цінними харчовими властивостями, але і користю для промисловості, ягоди є природними компонентами для лікарських засобів. Проте аби після їх збору залишалася здатність відновлення популяції ягід встановлюють ліміти їх спеціального використання.
    Відповідне розпорядження затверджено головою облдержадміністрації. Згідно з цим документом, найбільше ягід чорниці та брусниці можна зібрати у Воловецькому (427,2 т та 1,07 т відповідно) та Міжгірському (383,1 т та 0,96 т відповідно) районах. Всього на Закарпатті цьогоріч можна зібрати 1826,8 т чорниці та 4,57 т брусниці за межами земель державного лісового фонду, а також територій та об’єктів природно-заповідного фонду.
    Такі нормативи підготовлені науковцями Інституту екології Карпат НАН України, котрі згідно з договором з департаментом визначили сировинні місцезростання ягід на території 36 сільських рад гірських районів області.
    Департамент екології та природних ресурсів Закарпатської ОДА

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору