ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Румуни Буковини хочуть автономії

    24 квітня 2024 середа
    90 переглядів
    Румуни будуть боротися за надання Північній Буковині особливого статусу

    У Чернівцях 27 липня відбулася установча конференція Асамблеї румунів Буковини, ініціаторами якої виступили румунські громади Чернівецької області, передає “Кореспондент” з посиланням на Nr24.org.

    “Події в Мукачевому, де була стрілянина і пролилася кров, показали, що румуни Буковини не можуть відчувати себе захищеними і повинні докласти зусиль до забезпечення власної безпеки. Невирішеність мовних та освітніх питань також створює серйозну напругу в суспільстві. Як відповідь на ці виклики і загрози ініціативною групою було запропоновано створити Асамблею румунів Буковини. Ця організація буде захищати права румунської громади, відстоювати її інтереси на рівні президента, уряду, Верховної ради та обласного керівництва. Також ми будемо боротися за надання Північній Буковині особливого статусу у складі України. Наразі це могла б бути автономія”, – прокоментувала створення організації активістка Доріна Кіртоаке.

    За результатами обговорення було прийнято рішення найближчим часом провести другу конференцію Асамблеї румунів Буковини для обрання керівного складу організації.

    Нагадаємо, раніше депутати міськради та громадські діячі Харкова закликали підтримати ідею надання Харківщині регіону з особливим статусом. До цього громадські організації та наукові співробітники Львівської області написали звернення спікеру Верховної Ради України, голові Конституційної комісії при президентові України Володимиру Гройсману з проханням надати особливий статус Львову. Також особливого статусу регіону вимагали у Запоріжжі.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости