ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

1 серпня о 15:00 в Ужгороді відзначать відродження нового казкового парку

    25 квітня 2024 четвер
    17 переглядів
    За довгі роки ужгородці нарешті дізнаються, скільки ж років цьому парку

    Десятками років Ужгородський парк, який містяни охрестили бездушною назвою «Парк-Спартак» або «Горького», наче знаходився уві сні – ніхто подумати й не міг, що саме тут перебуває справжнє історичне диво – парк «Підзамковий».

    Журналісти «КавільНьюз» поспілкувалися із керівником Управління у справах культури, спорту, сім’ї та молоді Ужгородської міської ради та дізналися, що ж це за диво, яке ми роками не помічали.

    Сама назва цього місця може наштовхнути на вірну думку - сьогоднішній, на перший погляд, звичайний парк, раніше був улюбленим місцем королівської знаті. Про це свідчить і небайдужість угорського магнатського роду Другетів, які першими заклали корінчики дерева – Платан саме в цю місцину. До речі, цю рослину зустрічають в різноманітних куточках планети: Сирія, Ізаріль, Кіпр, о. Крит, Греція, і, уявіть собі – і в цьому звичному для нас парку «Спартак», теж є ці дерева.
    За довгі роки ужгородці нарешті дізнаються, скільки ж років цьому «Підзамковому» лісу. Провівши кропітку роботу в Ужгородському управлінні культури встановили, що це місце існує, як мінімум, з середини ХVІ ст., з’ясували, що як розважалася знать в цьому парку за часів царів та безліч інших цікавих деталей.

    «Спираючись на різні історичні довідки, можна сказати, що перша згадка про цей парк тягнеться ще з 1553 року. Тоді, серед землевласників виник конфлікт, який запам’ятався історикам і вони вирішили увіковічити його в своїх працях. Більше про саму історію і унікальність цього місця ужгородці і гості міста зможуть дізнатися безпосередньо на святі Відродження цього парку», — зазначив керівник Ужгородського управління культури,спорту, сім’ї та молоді Євгеній Бобров.



    дерево

    Під час святкування «Дня Відродження парку» на гостей міста і містян чекають веселі атракціони, унікальні фокуси, захоплюючі танці, вистави лялькового театру, спортивні показові виступи та змагання, конкурс малюнків, виступ джаз та рок-гуртів, неперевершені співи та багато сюрпризів.

    В Управлінні підготували і подарунки для найкмітливіших — по секрету нашим читачам скажемо, що один із конкурсів — на найкращий вірш про парк «Підзамковий». А по дуже великому секрету;) тільки для наших читачів — найактивніші отримають морозиво безкоштовно.

    Загалом, ужгородці, схоже, отримали нове культове місце, яке ще більше зміцнить дух міста своїм давнім культурним духом, що дістався до нас крізь віки і вже з 1 серпня його можна буде сповна відчути.

    Свято чекатиме на Вас просто на стадіоні "Спартак". Звуки музики, сміх та веселий галас приведуть вас на місце події.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору